Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenjak

Marketing

Otuđenje

- I stvarno ste prekinuli?
- Da. Prvih mjesec dana sam se nadao da će mi se vratiti. Sve dok nisam saznao što se dogodilo.
- ?
- Ostavila me je zbog čarobnjaka.
- Ništa ne razumijem. Dala se u magiju? Nisam znao da je sklona tome... Mislio sam da je programerka, kao i ti.
- Ma, naravno. Znaš da oboje radimo u istoj firmi. Ako se ne skuliram, dat ću idući tjedan otkaz.

...

Oboje su geekovi, upoznali su se na poslu, zajedno uselili u veliki, derutni stan kao cimeri, a nakon pet mjeseci zajedničkog života dogodio se i seks. Bio je na sedmom nebu. Nakon što su proveli još godinu dana zajedno, u glavi sam ih već ubilježio kao tech-par koji će prije ili kasnije začeti geek-dijete, a onda će se, po hrvatskim običajima, i oženiti, da se maleno ne rodi van braka i da im roditelji lakše zajamče za kredite.

Pomalo sam, međutim, izgubio kontakt s obadvoje kad su se navukli na World of Worcraft Online, popularni WoW.

Mislio sam da im to može samo učvrstiti vezu. Zajedno bi se probudili, zajedno polustarim Citroen Saxom otišli na posao na Malešnicu, zajedno vratili kući, te bacili u virtualni svijet. Priznao mi je da zadnjih četiri mjeseca provode po 3-5 sati u WoW fantazijskom svijetu. Ona na svom laptopu, on na svom. Često u krevetu. Idila. Kad sam ih prestao pratiti, on je bio 72-i level Fightera, a ona 68-mi level Čarobnjaka. Oboje NightElfovi.

...

- Kažeš, ima dečka Nijemca?
- Da. Sad živi kod sestre, ali se planira preseliti k njemu. Koliko god je to strašno, možda mi to spasi posao. Bar je više neću viđati svaki dan.
- Ali kad ga je našla?
- Pa u Warcraftu.

- Ali igrali ste zajedno?
- Da, ali različitim stilom. Ja sam igrao kao Fighter, na grubu silu, a ona je istraživala magične vještine. Nismo uvijek ni išli na iste raidove.
- Ali jebemu bili ste u istom stanu u istoj sobi. Hoćeš reći da se zaljubila preko tipkovnice?
- Ne, oboje smo komunicirali sa svojim prijateljima u igri preko slušalica i mikrofona. Zaljubila se u boju njegovog glasa, a od mene se otuđila kad smo se razdvojili u igri.
- I ti nisi primijetio da se došaptava s tim...
- Znaš da je ona izdržljivija od mene. Ja bih zaspao, a ona bi još ostala u igri, a poslije bi se njih dvoje čuli na gmail chat dok smo bili na poslu, u različitim sobama. Shvatili su da su srodne duše. Baš je tu riječ upotrijebila, otuđenje. Kaže mi da mi je ubijanje Zmaja bilo važnije od nje, a da ju je ovaj Nijemac, kolega Wizard, razumio.

...

- Odselila se u Dortmund.
- Znači, ostao si na poslu?
- Ne, doznao sam da su svi znali kakva je situacija, ali su to krili od mene. Pola firme igra u istom svijetu kao i nas dvoje, i svi su znali, ali mi nisu htjeli reći. Duže od dva mjeseca sam bio glavna budala i lik iz svih tračeva u čajnoj kuhinjici, a da to nisam znao. Jebo sam im majku. Prijavio sam ih poreznoj policiji.
- ...a tvoj lik?
- Ne igram više.

- Uopće?
- Ne, sad igram EVO Online. To je u svemiru. Svijet je daleko humaniji. Ima više diplomacije.

Post je objavljen 27.06.2007. u 17:30 sati.