Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/transmetropolitan

Marketing

JEdnostavno je lijep dan

Probudio sam se u 6:15.
Umio sam se, oprao zube i obrijao. Obukao sam traperice i žutu majicu, onu koja donosi srecu, da.
Sjeo sam u auto. Upalio Six pack i vozio. Vozio sam prilicno brzo. Netko mi nedavno rece kako slušanje omiljene glazbe potice vozace na bržu vožnju. Malo vjerojatno, ali moguce. Parkirao sam blizu škole. Razliku sam propješacio.
Škola je bila na uobicajenom mjestu. Tamo gdje stoji od `57. Smiješno ružicasta i socrealisticki dizajnirana. Park je bio lijep kao i uvijek. TAj ce mi park uvijek biti drag.
Zapalio sam cigaretu, narancasti Pall Mall (Amber), ispuhao nekoliko kolutova i na zvuk zvona poput Pavljovljeva psa ušao.
Škola je bila neobicna onako prazna i prolazna. Puna šarenih plakata bez znacaja. Puna slika, ostataka, diploma i fragmenata. Neki ostaju, neki odlaze; bila mi je omiljena misao u tome trenutku.
Ravnatelj, s onom svojom HomerSimpson facom izdiktirao je buldogskim glasom raspored kabineta za pojedine predmete.
Hodnici su isti kao i kada sam zadnji put bio tu. Memljivi, smedi (u jesen posve nepodnošljivi) ružni, socijalisticki. Zadnji sam put inace tu bio pred nekoliko dana.
Prvi sam ušao u Hrvatski. Osim što mi je bio obvezan, Hrvatski sam imao i kao treci predmet.

1. Zavisne recenice
2. Romantizam u svjetskoj književnosti
3. Ivan Slamnig-ubili su ga ciglama

Za treci predmet:

1. Shakespeare-Hamlet
2. Hrvatska književnost u egzilu
3. Glasovne promjene

Ekspresno sam ga riješio, naravski uz male zastoje u gramatici (valjda sam i njih vještim muljanjem i inzistiranjem na uporabi u recenici uspio zavarati).
Romantizam ionako poznajem dovoljno da o njemu mogu razgovarati više sati, Slamnig je sjajan pjesnik, Shakespearea mora poznavati svatko tko se voli nazvati civiliziranim, a o egzilantima se i nema baš previše pricati.
Zapalio sam, cekao red za uci na engleski. Ušao sam, dobio papir sa zadacima, i sjeo na pripremu.
Cijelo vrijeme sam se smijao jer je bilo prelako.
Tekst o mladim beskucnicima Londona, par pitanja iz teksta koji je trebalo procitati i prevesti, vokabular sa humanitarnim izrazima i organizacijama, te gramatika sa "some" i "any", zatim još i recenice sa "I wish" i "if only"
U 13:00 davali su se rezultati. Otišao sam cisto da ne lažu kako sam bahat.
Je li uopce potrebno govoriti- Maturirah s 5.
Za nagradu dobio sam bocu vrhunskog njemačkog vina. Dobio sam kutiju američkog Lucky Strikea (Kakav se kod nas ne može više tako lako nabaviti), kutiju uvoznog Davidoffa, jer moji znaju koliko volim uvozne cigarete i dobra vina.
Ah, život zna biti tako lijep.



Post je objavljen 26.06.2007. u 21:21 sati.