Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lm1

Marketing

SVJETSKI DAN BORBE PROTIV DROGE

Svjetski dan borbe protiv droge pada baš upravo na današnji dan. Pa shodno tome, trebalo bi napisati par tiječi o toj pošasti (pa makar to bio i drugi post danas), koja zadire u naše društvo i mijenja ga u negativnom smislu rušeći živote osoba kao i njima bliske! Imam te sreće kako droga nije utjecala na mene te me nije privukla, kao i osobe iz bliske obitelji, mada je na neke iz malo daljih obiteljskih veza. Kao osoba koja je i svoje prijatelje stavila pod zemlju od te pošasti, te kao osoba koja je upoznata s tim problemom današnjice, vjerujem kako mogu ljudima poručiti par riječi oko tog zla! Osim toga, jednog mojeg poznanika tableta zvučnog imena "exstasy" ostavila je trajno poremečenog i on živi životom sedmogodišnjaka. Ta spoznaja me jako potresla, kada sam ga sreo na ulici i u meni iznova budi odbojnost prema takvim stvarima, a nadam se i vama.

Isto tako na današnji dan (možda slučajno) iz zatvora je izašla Paris Hilton, bogata nasljednica koja je zvijezda postala po svojim ludim tulumarenjima s puno droge i alkohola, te s raznim privatnim filmovima kakve je i svojedobno Severina Vučković snimala! Dakle ništa posebno i ništa eksluzivno, ali na njenom izlasku iz zatvora bilo je više novinara nego li u Bijeloj kući - jednom riječju puno. Očito je senzacijonalizam uzeo maha i novinari ne mareći što je baš danas borba protiv droge su pohitali tamo. Igrom slučaja, nitko danas nije upozorio kako je baš Paris Hilton bila uhičena zbog vožnje u pijanom stanju i pod utjecajem droge, pa je shodno tome bila i zatvorena na tih 30 dana zatvora (oslužila je manje, zbog "dobrog" ponašanja).

Dakle kako to mogu biti novinari toliko nemarni, gdje je vama novinarima otišla profesija? Zar nitko ovdje više nema zdrave pameti? Pisanje takvih eksluziva, ne mareći što je ikona Paris Hilton upravo na današnji dan anti-ikona nitko nije zamjetio, nitko nije spomenuo i a pogotovo nitko nije napravio reportažu o tome. Stavljanje takvih anti-ikona u eter umanjuje čovječnost svatkog od nas, jer umanjuje svjetski dan onog za što ili protiv čega se borimo. Ono nam daje lažne iluzije i lažne nade, iskrivljuje prizmu kroz koju gledamo svijet i na kraju, omogučuje nas krenuti putem grijeha. Jer grijeh je uzeti drogu, zbog toga što upropaštavamo svoje tijelo i a pogotovo zbog toga što činimo grijeh protiv nas samih!

Stoga sve Vas koji čitate ove retke, želim sve dobro u životu i neka Vas nikada droga (vrag) ne kuša...

Post je objavljen 26.06.2007. u 20:04 sati.