Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

STEFAN FILIPOVIĆ UBJEDLJIVO POBIJEDIO NA BUDVANSKOM MUZIČKOM FESTIVALU

Najviše bodova za "Nebo i more"

Pobjednik četrnaestog "Music Festivala Budva" je mladi crnogorski muzičar Stefan Filipović, koji dobio ukupno 131 poen. Za pobjedničku kompoziciju "Nebo i more" muziku i tekst je radio Dragan Brajović Braja, dok aranžman potpisuje Dejan Abadić.
- Prezadovoljan sam, nijesam očekivao pobjedu. Znao sam da je kompozicija kvalitetna i da će biti u vrhu, a ispostavilo se da sam ubjedljivo trijumfovao. Nakon festivala, malo ću se odmoriti ovdje u Budvi, a onda ću se vratiti starim obavezama, fakultetu - izjavio je vidno uzbuđen Stefan, kome je ovo treći nastup na budvanskom festivalu. Prvi put je dobio nagradu za debitanta, dok je prošle godine sa numerom "Šećer i voće" osvojio drugo mjesto.
- Od šest učestvovanja tri pobjede. Dobro sam iskoristio vrijeme. Drago mi je zbog Stefana koji je jedan od najtalentovanijih pjevača na ovim prostorima i pred njim je velika budućnost. On je momak na kojeg ja najozbiljnije računam ako nastavimo da sarađujemo - izjavio je autor pobjedničke kompozicije Dragan Brajović Braja.
- Ovogodišnji festival imao je najpoznatija autorska imena, ali i mlade pjevače koji su mi se dopali - dodao je on.
Drugo mjesto sa numerom "Pet na jedan" i 105 poena osvojio je petočlani sastav "Beauty Queens", a sa samo četiri boda manje grupa "No Name", koja je sa kompozicijom "Postelja od leda" bila trećeplasirana.
- Nama su nametnuli osjećaj da ćemo biti među prvih četvoro. Dok se to ne desi, čovjek ne zna šta da očekuje. Drugo mjesto je predivno i mi smo prezadovoljne. Najbitnije da smo se nas pet pojavile i poslije Helsinkija - kazala je Sanja Bogosavljević, članica sastava "Beauty Queens". O maksimalnom broju bodova koji su dobile od Marije Šerifović, jednog od članova žirija, ona kaže:
- Tačno je da nas Marija voli, ali je i veoma objektivna i realna. Pitaću je da li je bila pristrasna, ali ne vjerujem. Ne voli lažne stvari, ona je jedna pravedna škorpija.
I pored nanesene štete objavljivanjem pogrešne pjesme na CD-u, grupa "No Name" je zadovoljna trećim mjestom.
- Posebno nam je drago što smo prvi put osvojili nagradu za interpretaciju i zbog toga što su nas izglasali akreditovani novinari - izjavio je Danijel Alibabić.
Menadžer benda"No Name" Sabrija Vulić kaže da još ne zna kakve će mjere preduzeti povodom svega što se dogodilo, ali je svakako zadovoljan onim što su postigli.
Dodijeljeno je i priznanje za najbolji tekst Vladimiru Grajiću za pjesmu "Delirijum", najbolji aranžman napravili su Aleksandar Banjac i Marko Milić za numeru "Kao skitnica" Slavka Milovanovića, dok je Nena Leković, autorka kompozicije "Ključ od ljubavi" dobila nagradu za mediteranski zvuk. Najbolji debitant ove godine bila je Mirjana Aleksić, a stalnom učesniku "Music Festivala Budva", Igoru Vukojeviću koji se ove godine pojavljuje peti put zaredom, organizatori su, iako nije bila među planiranima, dodijelili nagradu za kreativnost. Specijalnom nagradom okitila se i Marija Šerifović koja je publiku ispred Starog grada zabavljala svojim hitovima dok je žiri odlučivao kome da dodijeli poene.
Tokom prve dvije večeri festivala, koji će ostati zapamćen po broju akreditovanih novinara, ispred zidina Starog grada nije bilo mnogo publike, ali je finale ispratio veliki broj ljubitelja "lakih nota".
- Ovo je televizijski festival, tako da publika ispred bine i nije najbitnija. Vjerovatno je razlog slabe posjećenosti i to što sezona još nije počela, a i veliki broj je turista iz inostranstva - bilo je objašnjenje Rake Marića, generalnog producenta.

FADDY ZAVRŠIO U HITNOJ

Naš predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu Stevan Faddy nije nastupio kao gost na koncertu Marije Šerifović, kao što je bilo planirano. Juče, kada je doputovao u Budvu kako bi odradio tonsku probu, Stevanu je pozlilo i onesvijestio se na ulici. Odmah je prebačen u hitnu gdje mu je ukazana pomoć.
- Očigledno je nešto pojeo i otrovao se - izjavio je za "Vijesti" otac ovog pjevača, Stevan Faddy stariji, koji je dodao da je mladi muzičar primio infuziju i svakako nije bio u stanju da nastupa te večeri.

AUTO ZA SUPRUGU

Braji nije prvi put da osvoji automobil na Budvanskom festivalu. On je i prije dvije godine kada je Tijana Dapčević trijumfovala sa kompozicijom "Sve je isto samo njega nema" dobio jedno.
- Prošli automobil sam dao ocu, a ovaj "sitroen" ide suprugi, a ako na nekom narednom festivalu osvojim veći, ostaviću ga za sebe - kaže Brajović.

MARIJA UZ MARKA

Poznata crnogorska menekenka Marija Vujović na festival je došla da pruži podršku svom momku Marku Vukčeviću, koji je nastupao sa pjesmom "Ja priznajem sve". Za razliku od prethodnog nastupa, koji je pratila iz publike, u finalu je izvela mali performans. Naime, na pola pjesme Marija se iz publike popela na scenu, poljubila Marka u vrat i otišla sa bine.
- Naravno da mi znači što je bila čitavo vrijeme uz mene. Presrećan sam zbog toga - izjavio je Marko.

PROBLEMI NA AERODROMU

Pobjednica ovogodišnjeg "Eurosonga" Marija Šerifović imala je mali problem pri dolasku u Budvu. Naime, na karti joj je bio upisan pogrešan broj izlaza i dok je čekala, avion je poletio bez nje, sa drugog mjesta. Kako nije bilo letova sa slobodnim mjestom, Marija je provela na aerodrumu više od dva sata, ali na sreću čelnici kompanije "Montenegro Airlines" u saradnji sa organizatorima festivala uspjeli su da joj nađu sjedište, kako bi Marija stigla u Budvu.

MADŽGALJ PRUŽIO RUKU

Ovogodišnji festival posjetio je veliki broj poznatih ličnosti među kojima su bivši fudbaler i sportski direktor fudbalskog kluba "Budućnost" Anto Drobnjak, zatim glumci Dragan Marinković Maca i Andrija Milošević, pjevači Anja Mašanović, Goran Pejović Gula i Nikola Rokvić, te potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović.
Posljednje veče otpratio je glumac i član grupe "Flamingosi" Marinko Madžgalj. Priliku što se opet sreo sa članovima grupe "No Name", poslije afere na Europjesmi prošle godine, iskoristio je da Danijelu Alibabiću, voklanom solisti "Bezimenih" pruži ruku i čestita.Post je objavljen 26.06.2007. u 08:58 sati.