Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dagoberhr

Marketing

Kraj ...

Inicirano blogom Rastavljena žena.

25.05.2005 godine odlučili smo moja supruga i ja da je najbolje pošto nam brak više ne funkcionira da se raziđemo, otišao sam tog dana zauvijek i našao si podstanarski stan. Zašto pokušavati popravljati beskonačno nešto što ne funkcionira i zbog čega nastaju razni problemi koji uzrokuju trzavice. Život je ponekad dovoljno kompliciran da bi bio još dodatno zakompliciran nečime što je osuđeno propasti uz sve pokušaje koji su do tada prethodili.
Svatko od nas zna granice do kojih može ići te ih bilo tko a posebno partner bi trebao poštovati, no nije nužno da je tako uvijek i kod svakoga.

Kad sam krenuo pisati ovaj post ideja mi je bila da prenesem dio koji je vezan uz poštovanje nekakve veze i braka. Čitajući post Rastavljene žene vidjeh da ljubav nema granica no nažalost da situacija koja se dogodila bi ipak trebala mnogo razuma jer radi se o osobi koja je u braku, svakako mnogo razuma.

U svom braku u kojem sam još uvijek formalno (papirnato) nikad nisam svoju suprugu prevario i nisam nikad ni nakanu imao jer moja čast i poštenje mi isto ne bi dopuštale učiniti. Nisam se bojao posljedica a mogao sam i imao bezbroj prilika biti "muška svinja", jednostavno nisam mogao zbog sebe samog a naravno poštujući ženu sa kojom sam odlučio dijeliti dobro i loše.

Ne slažem se sa riječi kad netko kaže da mu je brak nikakav i raspada se te da ne bi "puknuo" je našao nekoga više radi utjehe no to je završilo krevetom i nekakvom ljubavi. Molim?! Ljubav?? Ma dajte molim Vas pa osim seksa ljubav je negdje daleko u zraku i nema uopće nikakve veze. Nitko ne kaže da treba apstinirat no ipak stvari treba nazvat pravim imenom e to je već nešto sasvim drugo, naravno ne sa udanom ženom ili oženjenom muškarcem jer u tom slučaju što smo mi onda. Vjerujem isto ono što smo željeli da se nama samima u vezi ili braku ne desi a možda nam se nekome od nas to i dogodilo.

Naravno vjerujem da ste svi primjetili da nisam do sada pisao u zaljubljenosti, ljubavi i poštivanju kad zaljubljenost nestane. O tome su pisali mnogi i sada bi bilo besmisleno da isto još i sam ponavljam no ipak u tome je uspjeh veze ili braka a bez tih elemenata dolazi ipak do kolizije i prestanka veze, braka.

Nadam se da će Rastavljena žena ovo pročitati i shvatiti poantu priče te pokušati iznači ispravno riješenje za trenutno stanje stvari kod sebe.


Post je objavljen 25.06.2007. u 12:45 sati.