Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lm1

Marketing

TEMELJNE POLITIČKE POSTAVKE I NAČELA

Evo upravo sada objavljena je vijest kako se u gradiću Plaški (u Karlovačkoj županiji, blizu Ogulina) diže spomenik našem prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Možda vijest i ne bi bila toliko aktualna, kada se dizanju spomenika ne bi pobunili lokalni Srbi koji žive na tom području. I to ne samo kako me čudi, nego me još i u srce dira kako netko može tražiti takve stvari! Svi znamo kako je dr. Franjo Tuđman je čovjek koji je u danom trenutku svjetske politike: rušenja Berlinskog zida, pada SSSR kao komunističkog carstva i utvrde, te raspadom niza država koje su imale komunističke korijene i/ili bile umjetno spojene...dakle unutar svega tog događanja dr. Franjo Tuđman je osoba koji je predvodio, neki kažu pokret, a ja kažem pa zašto ne - pokret je pokrenuo i stvorio Hrvatsku državu s međunarodno priznatim granicama još '91. godine, a usvojenim još davne '45. godine (kada smo pripali toj jadnoj tvorevini Jugoslavije i bili zatvoreni unutra, kažnjavani i progonjeni u svojoj Hrvatskoj i van nje). Ipak poslije drugog svjetkog rata mnoge granice su se tvorile i mnoge države su stvorene, pa smo i mi Hrvati prihvatili granice koje su stvorene Hrvatskoj '45. godine kada je uška u eSeFeRJot. Mi smo to priznali, stvorili državu - a upravo ti Srbi su se na to pobunili i okupirali 1/3 države uz pomoć vojske SFRJ i vodstva iz Srbije.

Uslijedio je mučki i dugi rat u kojima su mnogi izgubili živote, što na našoj strani za domovinu Hrvatsku ili na drugoj za njihovu ideju Velike Srbije. Zbilja se pitam je to bilo potrebno i stalno mi je odgovor u glavi NE! Koliko života bi bilo spašeno, kada bi prihvatili Srbi iz Hrvatske državu Hrvatsku? (zbilja čudno, zar ne?)
Svi znamo i kako je rat završio, s pobjedom Hrvatske države koja je istjerala pobunjenike i stala na svoje granice. Pri tome smo pozvali svo lokalno stanovništvo koje se nije ogriješilo u zakone RH i koje nije sudjelovalo (misli se aktivno) u napadu na državu Hrvatsku i njene građane, neka ostanu i mirno žive u svojim domovima. Većina njih i danas živi u svojim domovima i Hrvatska vojska ih nije slala u logore, već im dala i hrane. Sve to smo učinili kao jedna pobjednička vojska, a naše primanje u NATO i sve ove NATO vježbe koje su u međuvremenu bile održavane samo dokazuje kako imamo profesionalnu i organiziranu vojsku.
S time ne želim reći kako nije bilo ekscesa. Bilo ih je s obje strane! A svi ratni zločini trebaju se procesuirati, ali s jednom bitnom razlikom od sadašnjeg tumačenja predsjenika RH o ratnim zločinima i pojamu civila, moj pojam o civilu nije isti kao i njegov. Naime moja definicija (a vjerujem i svatkog imalo inteligentnog čovjeka s logičkim razlišljanjem): civil je svaki građanin koji "bez obzira na svoju odoru ili odjeću na sebi" NE NOSI ORUŽJE! A upravo s tom razlikom, mnogi sadašnji zločini koji se procesuiraju u RH padaju u vodu - jer i starica je vojnik ako ima pušku u ruci, i svečenik je vojnik ako je naoružan i dijete je vojnik ako drži pištolj u ruci, itd.

Ne sumnjam kako će ovo moje pisanje dovesti do javnih i velikih ekscesa srpske manjine u RH. Ali svima njima govorim riječi koje bi si trebali zapamtiti i možda im nikada ovakve stvari neće pasti na pamet:
"Država je tvorevina skupa građanina koji dobrovoljno prihvačaju vlast, uređenje i zakone te države. Ono što demokraciju razlikuje od ostalih vrsta država je to što VEĆINA GRAĐANA bira vlast koja će vladati njima! Isto tako ta ista VEĆINA GRAĐANA tvori zakone i uređuje državu u kojoj oni žele živjeti."

E pa dragi Srbi, mi Hrvati koji činimo većinu smo '90. godine izabrali dr. Franju Tuđmana za našeg prvog predsjenika republike Hrvatske. Na referendumu smo izabrali "nezavisnu i slobodnu, samostalnu i demokratsku republiku Hrvatsku"! I ako Vama Srbima i svima sličnim Vama (svim ostalim manjinama) se ne sviđa kakve spomenike dižemo u Našoj Hrvatskoj...pa slobodni ste, znate gdje su Vam vrata, granice su Vam otvorene pa si birajte bolju državu od Hrvatske u kojoj ćete živjeti!

Ili bi možda trebali naučiti nešto pametno iz izjave Vašeg predsjednika B. Tadića, za kojeg mogu reći kako je hrabar i hvale vrijedan politički potez - isprike Hrvatskoj za sve što je Srbija loše učinila i za sve kojima je odnesen život najmilijih (čudno, to vrijedi i za Vas)! Možda bi trebali učiti iz tog konteksta kako je došlo vrijeme u kojem morate prihvatiti Hrvatsku, njene zakone, njeno ustrojstvo, njene predsjednike, premijere, sabor, zakone i propise, sudce i sudove te sve ostalo što tvori jednu modernu i demokratsku državu poput Hrvatske.
Usto primite i moje obečanje, a i većine ostalih Hrvata kako Hrvatska više nikada neće biti pod vodstvom Srba, nego će samostalno voditi svoju politiku - a jedna od tih politika je i politika pomirbe dr. Franje Tuđmana!

Pa za kraj pozivam sve Srbe koji žele prihvatiti hrvatsko državljanstvo i državu Hrvatsku neka slobodno ostanu i grade skupa s nama Hrvatima i ostalim manjinama budućnost Hrvatske...
A za Vas ostale, znate gdje je granica. Pa shodno tome i krenite u neku državu u kojoj će Vam biti bolje i u kojoj Vas neće smetati dizanje spomenika pokojnom predsjedniku te države!

Post je objavljen 24.06.2007. u 19:33 sati.