Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tvguide

Marketing

Dr. House

Dr.House je prema mišljenju mnogih jedna je od najduhovitijih osoba na malim ekranima. Iako se Foxov serijal "House M.D." službeno naziva medicinskom dramom, jer ipak se radnja odvija oko rješavanja misterioznih rijetkih medicinskih slučajeva, publiku je najviše privukla britka glavna zvijezda, ekscentrično-sarkarstičan dijagnostičar kojeg utjelovljuje britanski glumac Hugh Laurie, koji sa svakom svojom primjedbom izaziva napadaje smijeha.

Dr. Gregory House odan je svemu osim lijepom ponašanju i igranju prema pravilima, izbjegava konktakte i komunikaciju sa svojim pacijentima koliko god je to moguće, a zbog konstantne boli je i ovisan o lijekovima. Iako njegovo ponašanje graniči s antisocijalnim (vjeran je jedino svom prijatelju, onkologu Willsonu), House je briljantan prognostičar čiji nekonvencionalan način razmišljanja i bezgrešni instinkti često doslovno izvuku na život već gotovo otpisane pacijente.

Uz brojne Emmyje i različite nagrade, seriju je u drugoj sezoni prikazivanja Američki filmski institut prozvao jednim od najboljih TV-programa godine, a Hugh Laurie je nagrađen i Goldenom Globeom za ulogu Housea.
Video prikazuje tek neke od briljantnih Houseovih izjava, iako bi za vjerodostojniji prikaz njegovog doprinosa oštrom humoru 21. stoljeća bolje pristajalo nekoliko sati video materijala...

Post je objavljen 24.06.2007. u 19:56 sati.