Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thebeatgoeson3

Marketing

...NAp0k0N jE zAwrShiLA ShK0LAAAA !!
[doro aj malo kasnim..nije mi se dalo pisat nowi post... rolleyes as always ]
jej!..na zawršnoj u četwrtak bilo super..kako kome loool.nisan nikoga silowala.


pLAstiKMAN


RICHIE HAWTIN


Velikan elektronske glazbe poznat po eksperimentalnosti Richie Hawtin a.k.a. Plastikman, rođen je 1970. u Velikoj Britaniji, od devete godine živi u Windsoru, Ontario.
S elektroničkom glazbom upoznaje ga otac, inžinjer robotike u General Motorsu.
DJ-anjem se bavi od svoje sedamnaeste godine, te ga bookiraju najpoznatiji klubovi u Detroitu (Shelter, Music Institute), u kojima techno vrte i dvojica od trojice izumitelja Detroit techna, Kevin Saunderson i Derrick May. Ubrzo osniva +8 Records label zajedno sa John Acquavivom. S Acquavivom izdaje pod viš aliasa, solo kao Richie Hawtin, Plastikman (NovaMute) i Fuse (Further Underground Subsonic Experiments, Warp/TVT). Iako su se isprva udružli da bi napravili megamix Derrick Maya za puštanje na radiu, John i Richie izdaju i prvu ploču, Elements Of Tone za +8 Records. Na istom labelu izdaju Kenny Larkin, Speedy J i Mark Gage. +8 Records postaje poznat po laboratorijski preciznom i polaganom acid basslineu. Projekt Plastikman nastaje 1993., sa dva izdanja za +8 Rec, singlom Spastik i albumom Sheet One. Njegov alter-ego, Fuse, više melodičan i raznolik projekt, izdaje album Dimension Intrusion za britanski Warp Records label, a kasnije ga licencira i Wax Trax!/TVT za izdavanje u Americi. Tako Richiea upoznaju i Aphex Twin, B12 i Autechre koji ostaju impresionirani njegovim izdanjima. Sheet One album je ponovno izdan za etiketu Probe (takodjer Plastikmanova etiketa), a odmah zatim i njegov drugi LP, Musik. Zbog problema sa prelaskom granice SADa (godinu dana nije smio preko granice) radi nastupa, te mu je bilo teško nastaviti rad na novom albumu, Klinik, te taj album otpada. U godinu dana 'pauze' Richie je DJ-ao po cijelom svijetu, i OTVorio novu etiketu pod imenom Definitive Rec. Jedino izdanje je bio live set, snimljen u Buildingu (klub u Windsoru), za Mixmag Live! serijal mixeva najpoznatijih svjetskih DJ-a. U 1996. mjesečno izdaje po jedan novi singl minimalističkog stila koje zatim skuplja u Concept 1 96: CD mixed by Richie Hawtin, reakcija na new-skool minimal techno njemačkih etiketa
Plastikmanov stil, mješavina minimalističnog acid-housea, experimental i dark detroit techna, dovodi ga na mjesto jednog od najutjecajnijih ljudi u techno glazbi 90tih, iako u produkciji koristi TB-303 i TR-808, koje svi smatraju zastarjelim proizvodima. Daljni experimenti krune ga titulom kralja intelligent techna, i jednog od nainovativnijih DJ-a / producenata devedesetih.







Post je objavljen 24.06.2007. u 15:15 sati.