Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stajaliste

Marketing

I..... AUTOGOOOOOOL!!!

Sigurna sam da upravo ovog trenutka Hebrang po kazni kleči na kukuruzu ili izdržava HDZ-ovsku kaznu tog tipa.
Naime, u intervjuu kojeg je za JL obavila Mirela Klanac, Hebrang je zabio HDZ-u autogol. To je prvi puta otkako ja pratim politiku da je jedan HDZ-ovac barem indirektno stao kontra svog stranačkog kolege.
Tako je Hebrang potvrdio da je on Gotovca spasio od moguće smjene, čime je potvrđeno da su i ranije postojale sumnje u HFP, ali se zaslugom unutarstranačkog lobija preko toga prešlo.
Osim toga, Hebrang tvrdi da je odabrao vrhunske stručnjake te da za vrijeme njegova mandata nije bilo nikakvih pogreški i da je Gotovac "funkcionirao savršeno". Što zaključiti nego da je za kasnije eventualno Gotovčevo funkcioniranje mimo pravila kriv onaj tko je bio na Hebrangovoj poziciji?
Osim toga, Hebrang kaže: "Moj stil rada isti je već 40 godina, a to znači da nikad ne prepuštam nikome nijednu važniju odluku. Budući da odgovaram za institucije kojima sam na čelu, odluke donosim ja nakon konzultacija sa stručnim osobama. Tako je bilo i u Fondu. Sam sam osobno proučio svaki predmet.". Nije li jasno da se tu radi o jasnoj kritici drugačijeg djeovanja? Hebrangov se odbor sastajao i navodno nadzirao svaki posao zato što je odgovoran. Znači li onda to što se odbor nije sastajao pa samim time niti kontrolirao odluke da se radi o neodgovornosti? Onoj političkoj, ako već nema naznake da će se utvrđivati ona kaznena za propuštanje činjenja?
Nadalje, Hebrang tvrdi da je kontrolirao sve odluke i da nikada nije naišao na neku u koju bi posumnjao. Znači li to da HFP sasvim dobro funkcionira kada ga se kontrolira? Ili pak da je Hebrang nesposoban pa nije mogao uočiti nepravilnosti? Odaberite bilo koji odgovor, oba su dobar razlog da ga HDZ otjera na kukuruz.
I na kraju poslastica za logičare. Kaže Hebrang: "Ono što uvijek ističem je da, tko god se nalazi u nadzoru poslovanja, ne može sam proizvoditi podatke. On mora vjerovati podacima koje je dobio od stručnih službi. Ako je netko falsificirao podatke, onda je on odgovoran, a ne upravni odbor.". Logička pogreška ovdje je vrlo jednostavna. Nije UO i NO odbor zaribalo to što je netko krivotvorio podatke, njih je zaribalo to što se oni uopće nisu sastajali, dakle i da su podaci bili ispravni, oni tu ne bi ništa učinili. Zašto? Nezainteresiranost i neodgovornost.
Ja želim u Vladi imati odgovorne ljude, a vi? Pitanje za 100 kn je koliko su oni odgovorni kada ni nakon otkrivanja malverzacija Fonda kojeg su oni trebali nadzirati ne žele podnijeti ostavku. O kakvim se tu osobama radi? Možda o ljudima bez odgovornosti, bez časti, bez poštenja, bez kajanja, bez obraza?


Post je objavljen 24.06.2007. u 13:00 sati.