Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ozbiljnozanimljivapitanja

Marketing

Lemurija

(U znatnoj mjeri korišteni su tekstovi iz knjige Semira Osmanagića „Alternativna historija“)

Uvod
Na početku XXI stoljeća “zvanična” povjesna znanost se još uvijek drži teze da je čovjekova civilizacija započela sa Sumerom prije 7000 godina i zatim nastavila sa Babilonom, Asirijom, starim Egiptom, Kinom, Indijom, preko antičke Grčke i Rima do moderne tehnološke civilizacije Zapada.
Moglo bi se dogoditi da će se naši potomci uskoro smijati našem neznanju i skučenosti.
Previše je dokaza o postojanju vrlo razvijenih tehnoloških i ne-tehnoloških civilizacija prije 12 000 i 50 000 godina da bi ih mogli ignorirati.

Piramide u Kini
U središnjoj kineskoj provinciji Shensi nalazi se preko stotinu gigantskih piramida potpuno nepoznatih široj svjetskoj javnosti. Riječ je o zabranjenoj zoni oko grada Xian.
Arhitektura piramida sliči onima u srednjoj Americi sa poravnatim vrhom; na nekima od njih se mogu vidjeti ostaci hramova na vrhu.
Prema tri postojeća izvora u okolini piramida postoje grobovi sa kosturima. Riječ je o čudnim humanoidnim bićima sa velikim glavama i nesrazmjerno malim tijelima od metar i dvadeset centimetara visine. U grobnicama je pronađeno stotine kamenih diskova sa nepoznatim hijeroglifima. Pokušaj prevođenja je dao objašnjenje da je riječ o udesu svemirske letjelice prije 12 000 godina.

Podvodne ruševine civilizacije Mu pored Japana
Geološki dokazi ukazuju na činjenicu da je sa krajem zadnjeg ledenog doba prije 11 500 godina došlo do otapanja velikih količina leda. Na pojedinim mjestima Planeta razina mora je porasla za oko 100 metara. To je vjerovatno bio slučaj sa ovim kopnom u blizini današnje japanske obale. Mnogo veća kopnena masa nego što je to današnji Japan bila je dijelom napredne čovjekove civilizacije.
Mnoge legende govore o postojanju majke svih civilizacija u Pacifiku pod nazivom Mu (ili, od XIX stoljeća, uvriježen je naziv Lemurija u „zapadnim krugovima”). Između Japana, preko Mikronezije i Polinezije do obala Uskršnjih otoka, prostirala se kopnena površina sastavljena od niza većih otoka. Ako je ona bila pradomovina čovjekova, onda su podvodne kamene građevine oko Yonagunija prvi materijalni dokazi njenog postojanja.
U tom kontekstu baca se novo svijetlo na dosada neobjašnjene pacifičke fenomene kao što su gigantske kamene glave na Uskršnjim otocima. Visoke po nekoliko desetina metara i teške desetine tona trebale bi imati pandan i u pronađenim podvodnim gradovima oko Japana.
Veliki broj knjiga posljednih decenija donosi niz spiritualnih viđenja civilizacije Mu, odnosno Lemurije. Sažeto, riječ je o drevnoj civilizaciji koja je egzistirala prije i uporedo sa Atlantidom. Vjeruje se da se Mu prostirala u južnom Pacifiku, u trokutu između Sjeverne Amerike, Azije i Australije. Na vrhuncu svoje civilizacije stanovnici zemlje Mu su bili vrlo duhovno razvijeni.
Kronološki gledano, Mu je najstarija poznata civilizacija. I spiritualno najrazvijenija. Nikada, ni prije, ni poslije, stanovnici jedne zemlje nisu živjeli u takvom duhovnom balansu i harmoniji sa prirodom. U kasnijem razdoblju, njima se pridružila civilizacija Atlantide.
Stanovnici civilizacije Mu su koristili tehnologije koje ne zagađuju prirodu. Poštivali su zajednicu, individuu i miroljubivu ko-egzistenciju.

Kamene statue, zidovi i hijeroglifi Uskršnjih otoka
Uskršnji Otoci su razbili teze o superiornosti “naše” civilizacije. Najizoliranije mjesto na Planetu, komadić vulkanskog tla, pruža utočište monolitnim glavama teškim nekoliko desetina tona. Nema naučnog objašnjenja za njihove autore iz prostog razloga što zvanična povjesna znanost ne priznaje postojanje superiornijih civilizacija iz duboke prošlosti.
Uvidom u podatke o kamenm glavama na postoljima (Moai) te laserskom preciznošću s kojima su kameni blokovi obrađivani...ostaje bez odgovora pitanje koja je to civilizacija iz dubina prošlosti imala tehnologiju za obradu, a zatim i za prijevoz desetine tona teških kamenih blokova na drugu stranu otoka (20 km)?
Postojanje čovjekove pradomovine u Pacifiku, civilizacije Mu, čije su istočne granice dosezale do Južne Amerike, preko Uskršnjih otoka, dobija se logično objašnjenje.
Sljedeća zagonetka je vezana za autorstvo misterioznih hijeroglifa. Oni su pronađeni na tisućama kamenih ploča na Uskršnjem otoku.
Dosadašnji pokušaji dešifriranja hijeroglifa slažu se da kamene ploče govore o "Stvaranju" i „Povijesti" i to dotada nepoznatim, ali fascinantnim pismom.
I, na koncu, malo poznati detalj, vezan za Uskršnji otok odnosi se na nekoliko podignutih kamenih zidova na južnim obroncima otoka u blizini mjesta Rano Kau. Kameni blokovi su isklesani takvom preciznošću da idealno naliježu jedan na drugi. Nije bilo potrebe za bilo kakvim vezivnim materijalom.
Identični zidovi postoje na nizu lokacija u Peruu, čime se može objasniti prisustvo civilizacije Mu na južnoameričkom tlu.

Civilizacija Mu u drevnom Peruu
Zadnjih nekoliko desetina tisuća godina mnoge civilizacije su se pojavile i prohujale Južnom Amerikom. Osvajači su preuzimali građevinska, inženjerska i artistička znanja od osvajanih.
Idući dalje u povijest, informacije postaju šture i zamagljene; o prethodnicima naroda Moche i kulturama prije njih malo se zna. Sve dok se ne dođe do doba kada su emigranti sa Atlantide počeli da krče prašume Amazona i nastanjuju planinske Ande prije 11 500 godina. Još dalje u dubini povijesti naći ćemo tragove civilizacije Mu na različitim stranama Perua.
O tome svjedoče mnogi arheološki nalazi, razni artefakti i održavanje običaja iz daleke prošlosti na područjima Južne i Srednje Amerike. Ovdje ćemo samo nabrojiti neke od njih ne ulazeći u sve detalje:
- Peruanske piramide sunca i mjeseca
- stari grad Kusko
- kiklopski zidovi Saksajvumana
- Sveta dolina
- Machu Picchu (krov svijeta)
- kamene šume
- Naska linije
- Naska piramide
- Tutukume piramide
- Bolivijski Tihuanako sa svojim hijeroglifima (kao oni na Uskršnjem Otoku)
- itd.
Zajedničko za sve moglo bi se reći da je sljedeće:
- Građevinski oduhvati koji se današnjom suvremenom tehnikom i tehnologijom vrlo teško mogu replicirati ili je to uopće nemoguće
- Vrlo razvijena kultura i postojanje pisma
- Astrnomija i astrologija kao znanstvene grane na vrlo viskoj razini (u nekim detaljima na višoj razini znanja od današnje)
- Tahnološki je korištena energija Zemlje, Sunca i Mjeseca
- Čovjek je egzistirao kao biološko i umno biće, kao duhovno biće i kao spiritualna bića.

Spritualno nazadovanje i deklinacija ljudskog društva
Ljudsko društvo se na ovom Planetu ne razvija evolucijski kako nas pogrešno uči obrazovni sustav i službena znanost. Povijest ljudskog društva je povijest spiritualnog nazadovanja i deklinacije. Od civilizacije Mu (Lemurie), preko Atlantide do post-Atlantskih društava.
Sličice sa srednjoameričkog tla to potvrdjuju: od astronomskih genija Maja i Tolteka do deklinacije u vidu Azteka.
Slično je i u Južnoj Americi: od spiritualnih i građevinskih uzleta civilizacije Mu, preko naroda Moche i Chimu pa sve do skorašnje kulture Inka.
Vjerovatno najveća pljačka u povijesti ljudskog roda svela se na otimačinu svega dragocjenog od onog što su Inke naslijedile od prethodnih civilizacija i što su stjecali svojim radom i to od strane europskih osvajača, konkvistadora i kršćanske crkve.
"Veliko kraljevstvo Chimu" je prethodilo Inkama. Njihov glavni grad Chan Chan je najveći u prethistorijskom Peruu (u blizini današnjeg grada Truijillo, na pacifičkoj obali). Sve građevine su bile od cigle: piramide, hramovi, javne zgrade. Svaka cigla je bila posebno ukrašena zlatom, srebrom i bronzom. Impresivna mreža irigacionih kanala uveliko podsjeća na sličnu mrežu koju je imala Atlantida. Dvije žetve godišnje i obilje zelenila darovali su vješti Chimu svom narodu koji se skrasio između vijenca Andskih planina i kamenih pustinja prema Pacifiku.
Da li je ljudska vrsta ista naučila? Ili iste greške neminovno slijede jedna za drugom? Civlizacija za civilizacijom, jedno doba za drugim. Naivno mislimo da smo izumili načine da ukrotimo prirodne sile... a sve je, zapravo, davno bilo izmišljeno. Stvari se samo ponavljaju, prirodne katastrofe zbrišu ostatke prethodne civilizacije, a nova počinje ispočetka. U momentu kada homo sapiens misli da naučno i tehnološki gospodari svojom okolinom, u svojoj oholosti zaboravlja svoju duhovnu supstancu... I ne vidi neminovan kraj. Nuklearne tehnologija i biološko naoružanje ne idu zajedno sa plemenskom razinom razmišljanja prosječne vojničke glave u bilo kojoj zemlji današnjeg "razvijenog" svijeta.



Post je objavljen 24.06.2007. u 10:25 sati.