Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Art cafe uživo: No Control, Epitaf i Kolaps Prirode

np Mastodon – Leviathan LP

Sinoćnji koncert makarskih bendova Kolaps Prirode i No Control, te splitskog Epitafa, koji je održan povodom zadnjeg dana škole u uzavrelom Art cafeu, okupio je tristotinjak ljudi među kojima se našlo i vrlo zadovoljnih stranaca, konkretno nekih Norvežana i Šveđana koje je zanimalo toliko mnogo informacija o događaju jer su naprosto bili oduševljeni zatečenim. Kažu, real stuff - lokalne svirke malih demo bendova – to je prava poslastica i znak kulturološke osviještenosti sredine. Tražili su također i discove da bi kupili od bendova koji su nastupili, međutim, to je ipak previše - objasnili smo im da ipak nije sve tako bajno u Hrvatskoj. Eto, da ipak mogu pogledati koji video clip navedenih izvođača na YouTubeu, ako ih to zadovoljava, na što su potvrdno klimali glavom. Što se toga tiče – konja za trku imamo. ;)

Image Hosted by ImageShack.us


Kolaps Prirode – Sepultura cover – Refuse/Resist



Dakle, prvi su u debi nastupu na binu izašli Kolaps Prirode, mladi makarski bend koji je promijenio za vrijeme svirke nekoliko pjevača, a i nekoliko glazbenih pravaca – od punka i oia, do death/thresh metala. U svakom slučaju zanimljiv nastup, dobra svirka i ogromna količina buke, i naravno legendarna i neponovljiva Sepultura. Što je pohvalno, svirali su i neke svoje pjesme ali nisam upratio detalje po tom pitanju. Nakon njih su nastupili heavy metalci Epitaf, a ja sam njihovo vrijeme svirke proveo vani u čakuli s Perom i spomenutim Skandinavcima (reka bi prijatelj Ozren Franić – s 'našima' :)). Heavy metal – najdosadnija glazba svih vremena s iritantnim vokalima i ultar/mega/turbo pretjeranim soliranjima na jadnim gitarama. Epitaf, ukratko. Uslijedili su prvi taktovi antologijskog prvog singla Killing In The Name s prve istoimene ploče benda Rage Against The Machine, kao najavna pjesma trećeg benda No Control. Svi smo se preselili unutra pogledati energični nastup makarskih punkera. Grozna vrućina me je natjerala nakon nekoliko pjesama vani jer nisam više mogao podnijeti znojenje koje me je jučer okupalo nekih desetak puta. Pravac riva. A što je bilo dole, kod Mate na trafici, slijedi uskoro. ;)


No Control – Toy Dolls cover – She Goes To Finos


Image Hosted by ImageShack.us




P.S. Velika pohvala slijedi Dadi na organizaciji ovog događaja, koji me je podsjetio na naše dane entuzijazma i na 'našu stvar' sredinom devedesetih, kada smo od vrata do vrata molili političare i poduzetnike da nam izađu u susret i daju neki prostor za zabavu, konkretno za koncert. E, to su Dado i njegovi članovi benda No Control odradili zadnjih dana, a vrhunac je bio sinoć – sam koncert. Također, kako je Dado kroz priču istakao, velika zasluga leži i na dobroj volji trenutne političke garniture koja se nalazi u gradu na vlasti, a ustupila mu je prostor nakon nekoliko upornih posjeta i direktnih zamolbi. Dakle, Grad Makarska i lokalni punkeri zajedno!

Još clipova:
- Kolaps Prirode 1
- Kolaps Prirode 2




Post je objavljen 22.06.2007. u 21:06 sati.