Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/smisaozivota42

Marketing

"Ako vidiš lijepo zrno žita i sačuvaš ga, ono neće biti od koristi. Ako ga baciš u zemlju, urodit će plodom."

Prvi put nisam mogla zadržati suze kada mi je prijatelj prestao glasno plakati, ustao iz klečećeg položaja pod drvetom, obrisao suze rupcem i došao do mene u crnoj košulji, crnim trapericama i elegantnim cipelama da me zagrli. Njegov je stisak bio pretužan da bih mogla ne zaplakati. A i nadala sam se da iza njegovog ramena nitko neće vidjeti suze. Nakon prvog plača mi je sve bilo preužasno. Pokušala sam doći do Marinovog lijesa, ali na pola puta sam vidjela djevojku, koja je tako silno bila zaljubljena u njega, kako stoji s bezizražajnim licem. Pitala sam hoće li se približiti sa mnom, zaklimala je glavom i proizvela zvuk koji je govorio da nema šanse. Razumjela sam. Pogotovo kada sam napravila dva koraka unaprijed. Čula sam krikove sestre i majke koji su me tako slomili. Počela sam se gušit u suzama, krenula je sprovodna muzika, donijeli su velikog plišanog pingvina s KoRn majicom. Na svaku gestu su suze same tekle, pretužno je bilo, pretužno!! Slom najveći sam doživjela kada se uzdigao križ koji je povorka trebala slijediti - nadgrobni drveni križ s natpisom
"MARIN ZRILE
1983 - 2007"
. Gledam križ čovjeka s kojim sam neki dan pričala i zabavljala se (kao što su činili svi), osobe koja ima dvadeset četiri godine i koja ima mnogo pozitivnih kvaliteta, a sve mane su se u smrti pretvorile u vrline.
Kada sam samo na trenutak zamislila sliku njega kako na posao ide biciklom i kada..kada se dogodi vijest iz mupa

19. lipnja oko 14.15 sati u Sesvetama na raskrižju Zagrebačke i Ulice ljubičica dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo biciklist. Nesreća se dogodila kad se I.F., upravljajući teretnim vozilom, na raskrižju nije prethodno uvjerio da bez opasnosti po druge sudionike u prometu može skrenuti, te je u skretanju prednjim dijelom vozila udario u bicikl, kojim je upravljao M.Z. Od zadobivenih ozljeda opasnih za život vozač bicikla je u 17.35 sati preminuo u Kliničkoj bolnici u Dubravi.

...kada smo mu grob napunili do pola s cvijećem, kada su se rekle sve misli, još sam neko vrijeme stajala tamo. Počeli su zatrpavati zemljom..i moram reći da mi je lakše nakon sprovoda. Bio je postojan, častan, dostojan. Kao što će i sjećanje na njega biti.

Post je objavljen 22.06.2007. u 11:50 sati.