Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

rose: djevojka s ružom


(prethodni nastavak)



Kada se sve to događalo, Rose nije još bila ni rođena ...
A izgubljena je slika potom negdje čamila ... čekajući da je Rose ugleda na pultu staroga antikvara, u jednom gradu, u domovini njezine bake, kamo je otputovala na znanstveni skup ...

U to je vrijeme, na trgu toga grada, upravo bila postavljena fontana sa skulpturom usnule djevojke koja u ruci drži ružu
....

...

Rose je u snu u ruci držala bijelu ružu kad joj je, dok je još djevojčica bila, Morpheus prvi puta ušao u san.

Morpheus je tada već dugo osjećao duboki nemir zbog svega što mu je donijelo Thanatosovo pokroviteljstvo, tada je već znao da ga je njegov božanski stric i poočim gurnuo u duboku tamu i zločin. Znao je ... no još uvijek je odbijao to i priznati, sebi samom.

Iako je još uvijek bio mlad bog, imao je tek koju tisuću godina, osjećao se starim. Noćna orgijanja s Thanatosom i Erosom više nisu uzbuđivala njegova čula. Ulasci u ljudske snove postali su mu dosadni, njegovom vječnošću zavladali su cinizam i rezignacija. Proživio je tisućljeća, no nikada nije ljubio ... nikada nije ljubljen bio.

A tada, dogodilo se čudo.

Djevojčica s ružom, u čiji je san ušao, pokrenula je to čudo za koje je Morpheus mislio da se ne može dogoditi. Nešto je u njemu zatitralo kad ju je za pramen duge kose izvukao iz vrtnog jezera u koje ju je, u snu, namamila vodena vila. I kad se nad njom nagnuo, uklonio joj pramenove mokre kose s lica, kad je oslušnuo diše li ... osjetio je da mu je do nje stalo, da ne misli o njoj kao o mravu kojeg može zgaziti, ne žaleći.

Rose je otvorila oči, plave i duboke, i pogledala ga.
Morpheus se ogledao u tom plavom, jasnom i otvorenom pogledu djevojčice koja ga je gledala bez straha. Osjetio je, u tom trenutku, da ne može izdržati taj dječji pogled, pa je on, moćni Bog snova, pogled spustio.

U godinama koje su slijedile, Morpheus je, gledajući kako Rose raste i odrasta, ulazeći u njezine snove i prateći je na javi, shvatio da je želi, više od ičega. Sa zaprepaštenjem je shvatio i da ga nešto, jače od njega, sprječava da svoju želju zadovolji i Rose uzme, onako kako je do tada uzimao ono što bi poželio. No, nije želio priznati sebi, što ga to sprječava i zadržava u ostvarenju želje.

Obmanjivao se kako odlaže zadovoljenje da bi sebi povećao konačni užitak. Uvjeravao se kako se suzdržava samo iz straha da će mu ta ruža prestati mirisati kad je jednom ubere. Ljutio se na samoga sebe, ljutio se na Rose ... i zarekao se da će on izabrati trenutak u kojem će je učiniti svojom, podčiniti je svojoj vlasti. U samotnim je trenutcima u svojoj spilji sanjario o tom odlaganom trenutku.

Ljubit će je dok joj ne ponestane daha ... ljubit će je dok sam bez daha ne ostane ... A kad je prisili da mu u oči pogleda ... tad će ona pogled spustiti ...
Ljubit će je dok se taj jasni plavi pogled ne zažari i ne zamuti ...
Ljubit će je dok mu se potpuno ne preda, dok se njegovoj vlasti potpuno ne potčini ...


No, već tada je znao da djevojčica s ružom, koja je u međuvremenu izrasla u ženu, dobiva sve veću vlast nad njim. Morat će on potčiniti nju, dok ona potpuno ne podčini njega ...

Morpheus je Thanatosu zatajio svoje odlaske u Roseine snove.
Vjerovao je kako je Rose sigurna, jer Thanatos ne zna za njezino postojanje. Nadao se kako će svojem mračnom stricu moći zatajiti svoja osjećanja prema Rose. Trudio se da Thanatos ne primjeti promjene koje su se u njemu događale.

No, brzo se uvjerio koliko je bio u krivu.

(nastavak slijedi)

Copyright © 2007. by rusalka- zabranjeno korištenje objavljenih radova bez pristanka autora.



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
sleeping beauty

Dodatak:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Clouds Of Flame

o tebi snatrim,
Ljubljeni,
u noći vreloj ivanjskoj.

najkraća noć, Jedini,
bez tebe
najdulja je.

za mnom goriš
ko krijes ivanjski,
kažeš mi ...

vidiš li, Voljeni,
iskre te
što u nebo
lete?

tamo gdje
iskre miluju
oblak,
čekaj me!


Dodatak: Drage blogerice, pustite načas blagdanski ručak i pranje suđa ...
Poslušajte malo rocka ...


Poison - Nothin' But A Good Time


Svima vama za ovaj produženi vikend želim - Nothin' But A Good Time!




Post je objavljen 21.06.2007. u 23:59 sati.