Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Rastanak od Davora

Makarane ne treba uciti ljubavi. Barem ne onoj prvoj - prema moru. Dijete se rodi i vec u lipnju za Sv. Antu roditelji ce ga ponijeti do najblizeg zala i navikavati na kupanje. I zato su svi Makarani ovisnici o moru. Vole ga i kada garbin rusi djelove gradske luke, podizuci valove koji zapljuskuju preko prvog reda kuca sve do Kaciceva trga. Da, na tom trgu je nekad bila brijacnica i u njoj je Davor proveo svoj radni vijek. Svaki dan dva puta od kuce i dva puta kuci prolazio je Davor rivom i osluskivao more. Cekao je svake godine da prodju nevere, da malo zatopli i uvijek bio medju prvim kupacima. Ali pravom muskarcu jedna ljubav nije dovoljna. U Davorovu dusu uvukla se i planina. No, Makarani vole planinu malo drukcije od ostaloga svijeta. Planina, to je Biokovo. Mi volimo Biokovo!


Svaki slobodni trenutak Davor je isao gore. Upoznavao je nove putove. Sa kanticom i cetkicom u rukama oznacavo tek otkrivene staze. Prenosio gradjevni materijal za nove planinske objekte. Vodio grupe po njima nepoznatim stranama. Kad nije imao partnera odlazio je sam. Putovao je i u udaljene kraje da bi vidio druga brda, samo povecavajuci svoju privrzenost Biokovu. Rado pricao o nesvakidasnjim dozivljajima. Izbjegao je Davor mnogu opasnost koja vreba planinara i uvijek veselo planirao novi izlet. Prije svakog izleta - pogled na more, za svakog uspona na biokovske vrhunce - pogled na more, njegovu prvu ljubav. I moju. I ove godine na samom pocetku ljeta ona ga uze sebi!


Ostaju mi sjecanja na nasu drugu zajednicku ljubav. Na trenutke provedene zajedno u zagrljaju prirode, najmilijem okruzenju. Bez mnogo rijeci, po nekad i suteci razumjeli smo jedan drugoga i hrlili zajednickim ciljevima. I uvjek se znali vratiti kuci. I moru. Moru sto ga ove godine na samom pocetku ljeta uze sebi!


(Neka mi oproste Ivanka i njezin "Bloga mi moga" sto im oteh, a bez prethodnog dopustenja, fotografije planine i mora. Jer bas takve Davor i ja pamtimo!)

Post je objavljen 20.06.2007. u 14:15 sati.