Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/coldman

Marketing

Opel Astra

Image Hosted by ImageShack.us
Opel Astra je kompaktni automobil kojeg od 1991. godine proizvodi General Motorsova njemačka podružnica Opel, a dosad je proizveden u tri generacije. Astra je u ponudi Opelovih vozila naslijedila model Kadett.
Vozila izgleda identičnog Opel Astri, General Motors na određenim tržištima prodaje i pod značkama svojih podružnica Chevrolet (Južna Amerika), Holden (Australija) i Vauxhall (Velika Britanija). Od sredine 2007. godine Astra će se prodavati i u SAD-u pod značkom Saturna.
Astra se trenutačno proizvodi u General Motorsovim tvornicama u Njemačkoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, Brazilu, Južnoj Africi, Indiji, Poljskoj i Rusiji. Sve tri generacije dostupne su u hatchback izvedbama s troja ili petora vrata te kao karavan, dok su prva i druga generacija bile dostupne i u limuzinskoj, kabrioletskoj i kupe inačici. Treća je generacija umjesto zasebnih kupe i kabriolet izvedbi po prvi put donijela tzv. CC inačicu kabrioleta sa sklopivim metalnim krovom koji se pomiče električnim putem.
Prva generacija Astre proizvodila se od 1991. do 1997., a druga od 1998. do 2003. godine. Aktualna treća generacija ušla je u prodaju krajem 2003. kao model za 2004. godinu. Astra treće generacije od početka je bila dostupna u hatchback izvedbama s troja ili petora vrata te kao karavan, a krajem 2005. godine ponudi je pridodana i kupe-kabriolet izvedba nazvana Astra TwinTop. Sredinom listopada 2006. na izložbi automobila u Istanbulu je predstavljena i limuzinska inačica s četverim vratima.
Astra je na hrvatskom tržištu trenutačno dostupna sa sedam benzinskih motora obujma od 1,4 do 2 litre te četiri dizelska motora obujma od 1,3 do 1,9 litara. Najslabiji motori u ponudi su 1,3-litreni CDTI dizelaš i 1,4-litreni Twinport benzinac koji razvijaju snagu od 90 konjskih snaga, dok je najjači motor u ponudi 2-litreni benzinac koji uz pomoć turbo punjača razvija 240 konjskih snaga. Najjači dizelski motor u ponudi je 1,9-litreni CDTI sa 150 konjskih snaga. Na hrvatskom se tržištu osim treće generacije kao novi automobil pod nazivom Astra Classic još uvijek može kupiti i lagano izmijenjena druga generacija Astre, čija se ponuda motora sastoji od dva benzinca obujma 1,4 i 1,6 litara i snage od 90 i 103 konjske snage te 1,7-litrenog DTL dizelaša s 80 konjskih snaga.eek
Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 20.06.2007. u 13:50 sati.