Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/coldman

Marketing

Buduća Honda Acura NSX(2008)

Image Hosted by ImageShack.us
Acura je luksuzna podmarka Honde, utemeljena 1986. za američko tržište. Japanska je tvrtka planirala ući u luksuznu klasu, za koju GM ima brand Cadillac, a Ford - Licoln. U toj su klasi još Mercedes-Benz, BMW i Jaguar. Honda, koja Amerikancima zvuči previše japanski, nije bio dobar ‘brand’ za uspjeh u visokom društvu. Koliko je Acura bio dobar izbor, pokazuje statistika, po kojoj dvije trećine Amerikanaca danas misli da je to američka marka.
Prvi je model bio Legend, a ubrzo je slijedio kupe Integra. No pravi je uspjeh na američkom tržištu napravila Acura NSX, predstavljena 1990., koja je konkurirala (znatno nižom cijenom i uvjerljivim performansama) Ferrariju. Izvrsno se od 1999. prodavala Acura 3.2 TL, koja je izravno konkurirala BMW-u serije 3. Trenutačno je najuspješniji SUV-model Acura RDX, luksuzna izvedenica Honde CR-V.
Image Hosted by ImageShack.us
Po formuli Acure, Toyota je 1989. pokrenula luksuznu podmarku Lexus, a Nissan - Infiniti. Zasad je Acura prisutna samo na sjevernoameričkom tržištu (SAD, Canada, Mexico) te Hong Kongu. No, čelnici tvrtke, koja ima sjedište u Tokyju i Torrance (California), planiraniraju prodor i na europsko tržište. Putokaz je Lexus…Nova Honda Acura NSX bit će proizvedena u Sjevernoj Americi u gradu DETROIT…..eekeekeekeekeek

Post je objavljen 20.06.2007. u 13:44 sati.