Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gradskapahuljica

Marketing

Wake up call

Jučer sam se posvađala s mamom... Mrzim kad je takva... Krivi mene što me nikad nema doma s njom, a tata je na moru (imamo radove na vikendici), što neću ostati s njom na moru... Kao ona meni ništa ne znači... i takve gluposti.
Baš mi je to glupo njeno ponašanje. Pokušala sam joj objasniti da ja njoj nisam neka "družica" i da bi trebala imati razumijevanja budući da sam joj u petak dva sata plakala na ramenu i bila stvarno destruirana. Trebala bi biti ponosna što se nisam zatvorila u kuću i cmizdrila cijeli vikend... A ne bacati mi ovu krivnju koja je sasvim neosnovana.

Pitala sam je "zar misliš da je meni lako? zaboraviti u 4 dana nekoga koga si volio 4 godine?" I kako sam to izrekla, sve mi se urušilo. Suze su počele, evo, teku i sada dok pišem te riječi. Pobjegla sam u sobu, malo isplakala i pogledala par epizoda Sex & The City (znate da sam ovisnik).

No, jutros me jedan od komentara na mom blogu otrijeznio. Nisam sigurna da bi se usudila nastaviti sama. Usudila?
Prvo mi je proletjelo kroz glavu... nemam izbora...
A onda, opet... Pa ovo je i moj izbor! Ne samo da se usuđujem, nego sam i ponosna i sretna što ću imati priliku krenuti sama svijetom, dokazati sebi i drugima da ja to mogu... Mislim, ja sam uvijek za sebe smatrala da sam emancipirana i da neću ovisiti ni o kakvim muškarcima, pogotovo ne financijski, i ovo mi je sada prilika... Svijet je cijeli preda mnom... I ne da se samo usuđujem, nego mu se veselim!

U petak kad sam bila u svom destruiranom stanju pomislila sam, a i prije, kad bih samo mogla pomaknuti vrijeme unazad... na dan one svađe... da mu nisam izgovorila one stvari... da nisam rekla "mi više nismo zajedno"...
No sada ne mislim tako. Ja sam se borila za svoju sreću. Možda sam trebala biti sretna i zadovoljna s onime što sam dobivala. Ali nisam. I ne mogu to promijeniti. Bila sam nesretna. I zato smo se posvađali. I ne bih promijenila ništa. Meni treba ljubav koja je snažna, potpuna, iznad svega... Ako mi je on nije mogao pružiti, onda uistinu ništa ne žalim.


Post je objavljen 20.06.2007. u 12:12 sati.