Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muskat

Marketing

KULTNI PULSKI GARAŽNI ROCKERI MESSERSCHMITT PROSLAVILI DVA DESETLJEĆA RADA

Glas Istre Online - copy/paste:

Mnogo ljudi a publike nigdje

Možda tako i priliči, ali ipak je bilo žalosno što su tek slavljenici, pulski garage rock bend Messerschmitt, napunili salu malo iza ponoći

PULA -
Mnoštvo ljudi, dobra atmosfera, lijepo vrijeme, devet odličnih bendova s velikom ljubavi prema rocku, ali i nedostatak zanimanja za glazbu - kratki je opis rođendanskog rock maratona Messerschmita, koji se odigrao u subotu u klubu Uljanik. Veliki jednodnevni rock festival pod nazivom »Messerschmitt - 20 years on the road« je počeo na vrijeme, u 16 sati, dok je sunce još dobrano pržilo, a ekipa pripremala opremu na maloj, »Jim«, i na velikoj, »Beam« pozornici.

Prvi koncert je počeo malo iza 17 sati, a čast da probije led, pred malobrojnom publikom, imali su pulski Preludium. Malo funky basa i usne harmonike uz puno rocka, primamilo je poneku dušu da s terase uleti u osunčanu malu prostoriju i zaplješće, a isto se dogodilo pulsko-valbandonskoj punk HC rock skupini Frekvencija. Pulska oldschool punk rock Reanimacija je raspalila svoju dobro znanu »Streets of Pula« pred desetak ljudi, koji su više pozornosti posvećivali projekcijama šaljivih reklama nego glazbi. M.A.K.S., mladi pulski Ramones tribute band, imali su nešto više sreće, pa je mala sala bila napola puna, a neki su čak i zaplesali. I dok prvodošli nisu ni trepnuli, već je osvanulo 20 sati i na red su došli koncerti na »Beam« pozornici, u velikoj sali. Publika je polako zbijala redove na terasi, a samo manji dio poslušao je Zagrebačke Tričke. Iako im je nedostajao jedan ženski vokal, svojim su punk rock power popom, šaljivim tekstovima te razigranim scenskim nastupom oduševili, tužno malobrojnu, publiku u velikoj sali. Ništa bolje nisu prošli niti, uvijek dobri, pulski Anansi Boysi, a malo veću pozornost su privukli tek mariborski garažni punk rockeri Muškat Hamburg, svojom energičnom svirkom i nabrijanim nastupom te imidžem macho parodija na rock-adolescentice u publici.
Erotic Biljan and His Heretics su bili posljednje zagrijavanje pred nastup slavljenika, publike je i dalje bilo više na terasi, u redu pred šankom ili za ćevape, ali to ovom odličnom garage rock bendu nije zasmetalo, pa je dao sve od sebe i oduševio veliku salu.

Možda tako i priliči, ali svejedno je bilo žalosno da su tek slavljenici, Messerschmitti, napunili salu nešto malo iza ponoći. Odsvirali su više od dvadeset stvari, među kojima i »Walking on Sunset«, »Strong & Loud« i »Route 66«, podržani pljeskanjem i vrištanjem publike. Nastup je popraćen svjetlosnim efektima, koji su svakog s osjetljivijim živcima bacili u očaj, rasplesanom publikom i užarenom atmosferom, koja je potrajala sve do dva sata iza ponoći, kada su slavljenici, pobacavši plišane igračke među publiku, zaključili svoj slavljenički nastup.

Tijekom cijelog koncertnog maratona dala se primijetiti i velika dobna razlika između pulskih obožavatelja rocka. Tako su se na ranije koncerte u maloj sali odazvali uglavnom vrlo mladi rockeri i rockerice, dok su na kasnijim koncertima prevladale starije generacije – znači, bilo je glazbe za sve uzraste, no ostaje nejasno zašto je većina publike preferirala »visiti« na terasi umjesto da posluša i podrži neki od ponuđenih kvalitetnih bendova.

B. BREŽAC


Post je objavljen 20.06.2007. u 09:55 sati.