Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nihonkichigai

Marketing

Hinoki-ya

Image Hosted by ImageShack.us

Japanski sastav Hinoki-ya formirao se 1998. godine, a čine ga 5 do 6 glazbenika. Njihov instrumentarij uključuje japansku Shinobue flautu (vrlo visoka i prodorna zvuka, izrađena od bambusa), te instrumente poput gitare, basa i harmonike koje uglavnom koristi zapadnjačka glazba, a sve je popraćeno vrlo prepoznatljivim japanskim ritmom naziva taiko (što na japanskom znači bubanj, odnosno veliki bubanj u etimološkom značenju). Hrvatska publika imat će ih prilike doživjeti 30.6. u Zadru (dvorište Providurove palače) i 1.7. u Zagrebu (klub Aquarius).

Tijekom devetogodišnjeg rada razvili su jedinstven stil svirajući na najrazličijim mogućim lokacijama; dvoranama, klubovima i arenama. Sastav je do sada prisustvovao mnogim glazbenim festivalima uključujući Međunarodni folklorni festival u Hrvatskoj 2002. godine, 7. Međunarodni folklorni festival u Brazilu 2004., France Music Festival u Francuskoj 2005, te Navplion International Festival u Grčkoj 2005.

U Japanu prisustvuju većini glazbenih događanja kao što je i Rising Sun Rock Festival, zatim brojnim dobrotvornim koncertima, a tijekom godina surađivali su s impresivnim brojem japanskih umjetnika.

Njihove kompozicije i aranžmani plod su istraživanja japanske tradicionalne glazbe koja se temelji na modernom senzibilitetu i globalnom pristupu i radi toga njihov repertoar primarno sadržava originalne kompozicije. Budući da je njihova glazba 'kultivirana' u gradu Hakodate (lučki grad u blizini Hokkaida), više je otvorena i nosi više obilježja multikulturalnosti u usporedbi sa tradicionalnom glazbom koja se izvodi u Tokyu ili Kyotu.

Cijena ulaznice za koncerte iznosi 40 kn u pretprodaji i 50 kn na dan koncerta.
---------------------------------------------------------------------------------------
* autor teksta je Tamara Sokolić sa muzika.hr

Post je objavljen 18.06.2007. u 20:41 sati.