Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muskat

Marketing

Viva la Pola! 2007










Glas Istre Online - Copy/Paste:

NA MONUMENTIMA 27. I 28. SRPNJA VELIKI ROCK FESTIVAL
VIVA LA POLA!

Dva dana rocka i metala u izvedbi više od 40 bendova

Po uzoru na najpoznatije svjetske festivale, ovogodišnji program Viva la Pole! istovremeno će se izvoditi na dvije otvorene pozornice kojima će prodefilirati više od 40 izvođača i glazbenih skupina iz čak osam europskih zemalja

PULA -
Veliki rock festival Viva la Pola! održat će se 27. i 28. srpnja u bivšoj pulskoj vojarni Monumenti. Organizator ove godine očekuje više od osam tisuća posjetitelja te će se zbog velikog interesa publike festival ove godine preseliti na otvoreni prostor. Po uzoru na najpoznatije svjetske festivale ovogodišnji program Viva la Pole! istovremeno će se izvoditi na dvije pozornice kojima će prodefilirati više od 40 izvođača i glazbenih skupina iz čak osam europskih zemalja. Osim toga bit će postavljena dodatna, treća zatvorena pozornica na kojoj će se zbivati ostali sadržaji.

Iako lista izvođača još nije potpuna, saznajemo da će ovog srpnja Pulu posjetiti zaista ogroman broj alternativnih bendova, među kojima su najbrojniji oni rock i metal orijentacije, no bit će tu i reggae, dancehall i ostalih glazbenih stilova. Nastupit će finski gothic metal bend The 69 Eyes, britanski bendovi Peter & The Test Tube Babies, GBH te srpski Disciplin A Kitschme, zatim Six Pack, The Dogz i Vox Populi. Iz susjedne Italije gostovat će Theatres Des Vampires, White Pulp i Richard Christ, dok iz Makedonije dolazi grupa Defekt. Iz Slovenije nastupaju The Drinkers, Muškat Hamburg, MakeUp2, Pain In The Ass i Los Nipples, dok će iz BiH nastupiti grupa Vuneny. Osim mnogobrojnih stranih glazbenika pred pulskom publikom zasvirat će i podosta domaćih bendova: KUD Idijoti, Overflow, Pogreb X, Lollobrigida, Alergija, No More Idols, Eksodus, Popeye, Hitckock, Acaid, Phantasmagoria, The Welcomin In Flames, Death Disco, Invert, Cold Snap, Barrakuda, Skepsis +, Koh, King Shango Soundsystem i drugi.

Osim glazbenog programa, na ovogodišnjem Viva la Pola! priredit će se i niz kreativnih radionica i drugih sadržaja.

Uvjerljivo najzvučnije ime ovogodišnjeg festivala jest finski gothic metal bend The 69 Eyes, koji je uz grupu HIM jedan od najpopularnijih europskih bendova ovog žanra. Njihova glazba kombinira gotičku melankoliju i bazične rock'n'roll rifove, a donosi mračnu atmosferu stilski balansirajući između bandova poput Sisters of Mercy i The Cult. Grupa je osnovana početkom 90-ih u Helsinkiju, a prvi album »Wasting The Dawn« objavili su 1999. godine. Njihov rad prvih je godina bio obilježen tvrdokornijim garage rock zvukom, međutim, sredinom devedesetih njihov zvuk sve više poprima gothic rock elemente, što im je otvorilo vrata k mainstream okruženju. Bend čine pjevač Jyrki, koji ima 69 godina, gitaristi Timo-Timo i Bazie, basist Archzie te 69-godišnji bubnjar Jussi.
Pobornike gothic glazbe zasigurno će obradovati nastup talijanskog Theatres Des Vampires, jednog od prvih bendova koji su stvorili novi stil »vampyre metal« u kojem spajaju horror i gothic tematiku s metal glazbom. Njihova neiscrpna inspiracija jest grof Drakula i njegovi sljedbenici.
Poslije 25 godina postojanja, raznolikih postava i oblika grupe, lider i osnivač sastava Disciplin A Kitschme, basist i pjevač Koja, 2005. godine ponovno je aktivirao grupu i to u novoj postavi. Sada grupu čine Koja, bubnjar Buca i pjevač Manja. Pulskoj publici, uz stare hitove, predstavit će i ovogodišnji album »Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?« koji odlikuje Kojin povratak na mjesto glavnog vokala kao i višeglasno pjevanje, uz već specifičan zvuk Disciplin A Kitschme na kojem su odrasle generacije.

Iako nisu dobili ni kune potpore od Grada ili Županije, organizatori ovogodišnjeg Viva la Pola! uspjeli su sastaviti zaista impresivnu listu izvođača. Ukoliko želite volontirati na festivalu i tako biti dio cjelokupnog događaja, vaše prijave, ali i dodatne upite pošalite na e-mail: zlatko@viva-la-pola.com.

R. LICUL


Post je objavljen 18.06.2007. u 15:49 sati.