Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleje

Marketing

IMA NADE !!!



Završeno je i zadnje kolo Lige šampiona amatera a time i učešće ekipe «Bubuleja» u njoj, obzirom da nismo uspeli da se plasiramo u Play off, može se reći sasvim zasluženo po prikazanim partijama.

U zadnjem kolu igrali smo protiv ekipe «Viljamovka i kisela», jednog od favorita za prvo mesto u regularnom delu prvenstva a bogami i za osvajanje prestižnog trofeja «Mirko dedica». Uslovi za igru nisu bili baš najpovoljniji ako se uzme u obzir visoka temperatura i zapara koje je vladala tokom jučerašnjeg dana. Ekipa popularnih «Bubosa» i ovoga puta se suočila sa kadrovskim problemima prilikom sastavljanja tima koji je trebao da istrči na vreli asfalt Sportskog centra. Ponovo pored opravdano odsutnog Mc Fathera koji baulja po Sjedinjenim američkim državama, u kombinaciji za ovu utakmicu nisu bili ni: Bepko (ranije poznat kao Tigar) zbog mamurluka kosmičkih razmera koji je zavredeo na proslavi Banjinog i Stevinog rođendana a na kojoj se između ostalih pojavio i Bole Đalilović rock-star iz grada na Begeju, zatim Cane koji i dalje muku muči sa majstorima koji mu ne izbijaju iz kuće, Kulja koji je prethodnog dana bio kod dede u Banatskom Despotovcu da mu «namesti nogu» i rekovalescent Goga koji je radio u drugoj smeni. Iz napred pomenutog proizilazi da su na teren istrčali: na golu ponovo O Biba, u odbrani Laganjinjo, Bačer i Labud, u sredini terena Marko i samoj špici Pjer BojaN, dok je klupa za rezervne igrače ovog puta ostala pusta za razliku od protivnika koji su imali jednu rezervu.

Pred sam početak meča po staroj navici iz kapitenskih dana O Biba je okupio ekipu ispred svog gola i poručio da se moramo boriti do zadnjeg atoma snage kako bi se bar časno oprostili od daljeg takmičenja, dok je Mare insistirao da se svi zagrlimo što smo i učinili uz poklič «Bubuleje». Ponovo smo izašli na teren sa idejom da odigramo «Češku čepku» ili modifikaciju Grunfovog pravila «Ako kaniš pobjediti, ne smeš izgubiti», s tim da smo ovog puta u toj nameri i uspeli. Znali smo da je protivnik tehnički mnogo potkovaniji od nas a o njihovoj brzini i kondiciji, ovde ne treba ni trošiti reči. Od samog početka inicijativu je preuzeo protivnik koji je nemilosrdno atakovao na gol, i ovog puta raspoloženog, O Bibe i drugova. Držali su loptu u svojim nogama i kratkim pasovima pokušali da nam razbiju koncepciju ali su sve opasne situacije nekako otklonjene. Treba izdvojiti i detalj kada je u nameri da zaštiti gol Laganjinjo svojim mudima «upio» jednu loptu iz neposredne blizine, posle čega se veoma otežano kretao do kraja meča. A onda na scenu stupa staro fudbalsko pravilo da se moraju iskoristiti šanse, jer će u suprotnom protivnik to kazniti. Posle još jedne dobre odbrane «Bubosa» lopta dolazi do raspoloženog Laganjinja, koji tačnim pasom upošljava Marka koji u kontri lomi protivničku odbranu i kao na tacni daje loptu Pjeru, koji je rutinski sprovodi u mrežu 1:0. Do kraja prvog poluvremena ekipa «VIK-a» i dalje napada ali najveću šansu ponovo ima Pjer koji ovoga puta pogađa spoljni deo stative.
U nastavku mača isto stanje isto rastojanje, ekipa «VIK-a» i dalje atakuje a «Bubosi» u kontrama traže svoju šansu. Ređaju se neprijatne situacije ispred gola O Bibe ali uz nadljudske napore, sve lopte se čiste. Nakon nekih 6-7 minuta drugog poluvremena, ponovo kontra «Bubosa» i isti učesnici, Marko daje loptu Pjeru koji okreće odbrambenog igrača, šutira ali golman kratko odbija loptu ponovo do Pjera, koji ovog puta koristi šansu i rezultat glasi 2:0. Protivnik shvata da je vrag odneo šalu i još žešće se usmerava ka golu «Bubosa», koje polako stiže umor. Na nekih 5-6 minuta do kraja nastaje mala konfuzija u inače stamenoj odbrani «Bubosa» i na nekih 9-10 metara ispred gola, po sredini terena, lopta dolazi do potpuno samog Trileta, koji ne časeći časa šutira ka golu, lopta pogađa Bačera, malo menja smer i prolazi ispod O Bibe 2:1. (Neverovatno koliko ovaj gol podseća na onaj koji smo primili u prethodnom kolu na samom početku meča). Osokoljena ovim pogotkom ekipa «VIK-a» vadi i golmana iz igre a ubacuje igrača, da bi probala da slomi otpor sada već vidno umornih «Bubosa». Na oko 3,5 minuta do kraja oni koriste igrača više u polju i sa samo 1 metra Jura šalje loptu u mrežu nemoćnog O Bibe 2:2. Do kraja meča napadi ka golu «Bubuleja» se nastavljaju ali opet u dva navrata šansu da iskoristi odsustvo golmana ima Marko, koji žuri i oba puta prebrzo šalje loptu pored protivničkog gola. Rezultat ostaje 2:2.

Na kraju treba reći da je ovo najbolja partija «Bubuleja» viđena u ovom prvenstvu a povratak na staru taktiku (pošto za bolju nemamo znanja i snage) nam daje nadu da na jesen možemo da računamo na plasman u Play off a posle ko zna, možda ponovo u finale a onda...


Post je objavljen 18.06.2007. u 12:25 sati.