Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1kgbalancana

Marketing

Smak svijeta dolazi 2060.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



'Od utemeljenja Svetog Rimskog Carstva Karla Velikog i kraja svijeta treba proći 1.260 godina', nije rekao Nostradamus već Isaac Newton, poznatiji po racionalnim otkrićima.


JERUZALEM
- Jedan od najutjecajnijih znanstvenika svih vremena, Isaac Newton, predvidio je da će se kraj svijeta dogoditi 2060. godine, a podatak se temelji na rukopisima slavnoga fizičara koji su u nedjelju predstavljeni na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu.

Newtonove zabilješke prvi su put prikazane u javnosti od 1969. u sklopu izložbe organizirane pod nazivom Newtonove tajne.

U pismu iz 1704. Isaac Newton, engleski fizičar i astronom, zaljubljenik u teologiju i alkemiju, jedan je dio posvetio izračunu kraja svijeta na temelju biblijskog fragmenta iz knjige Danijelove.

Veliki znanstvenik je naime zapisao je da bi između utemeljenja Svetog Rimskog Carstva Karla Velikog godine 800. i kraja svijeta trebalo proći 1.260 godina.

U posjedu knjižnice Hebrejskog sveučilišta nalazi se još rukopisa slavnog znanstvenika, puno poznatijeg po racionalnim otkrićima poput teorije zemljine gravitacije.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
SMAK SVIJETA
Smak svijeta, odnosno totalno unistenje nije samo trenutacna, odnosno moderna tema. O njegovom predskazanju govorile su generacije koje su zivjele vjekovima prije nas. Pojam sveopsteg unistenja bio je vjekovima popularan kao zastrasivajuce sredstvo kaznjavanja razuzdanog naroda koji u toku odredjenog vremenskog perioda pocne vracati korjenima, tj. pracovjeku, naravno ne po izgledu vec po ponasanju, odnosno postane takav da totalno izgubi smisao za ljudskost i postojanja covjeka kao drustvenog bica koje se relativno humano treba ponasati u okolini koja ga okruzuje.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Primitivna razmisljanjima u proteklim vjekovima pokazivala su smak svjeta kao Boziju srdzbu, dok danasnja naucna shvatanja ovakvo unistenje mogu smatrati mogucim u slucaju niza kataklizmi koje bi se mogle dogoditi u svemiru, a samim tim i poremetiti normalno funkcionisanje zivota na Zemlji. Medjutim, po shvatanjima danasnje nauke ni takav oblik kataklizme, kao sto bi mogao biti sudar meteorita ogromnih razmjera, ne bi mogao unistiti cijelu planetu, ali bi mogao izazvati poremecaje unutar njene konfiguracije, sto bi moglo za posljedicu imati izumranje kompletnog biljnog i zivotinjskog sivjeta. Mogucnost padanja takvog meteorita po naucnim ispitivanjima svedena je na 4,4 milijarde godina (dovoljno da sami sebe unistimo), a da bi jedan takav udar unistio polovinu zemaljske kugle njegov radius bi trebao biti oko 17 000 metara. Sve u svemu, mnogi danasnji vidovnjaci kao da su se okomili na nas vijek, te 2000 godinu smatraju konacnim krajem naseg postojanja. Ima tu i nekih starih proroka, poput Nostradamusa, koji su zaokruzili 1999. godinu kao kraj nase civilizacije. Predpostavljam da su oni svoje tvrdnje izvlacili iz predpostavki dogadjanja svemirskih kataklizmi, jer su se poput Nostradamusa bavili i mnogim prirodnim naukama i izucavali nebeska tijela. Shodno tome vjerovatno su uporedjivali cestocu padanja vecih nebeskih tjela te njihovo obrusavanje na odredjene vremenske periode kao sto su na primjer 1000, 2000 ili 5000 godina.

Image Hosted by ImageShack.us

Ratovi su vazan faktor ljudskog drustva, a kako civilizacija tehnoloski napreduje oni imaju sve veci faktor unistenja. Svi se predmeti sada usavrsavaju, pa tako i ona glavna ljudska posast-oruzje. Neki zapisi u starim egipatskim piramidama izdvajaju 15. septembar 2000. kao datum posljednje kataklizme, a neki pak to ostavljaju za 2012 godinu. Sta ce se uistinu desiti pokazat ce sutrasnjica.



ETO PA SE VI NADAJTE KAKO JE ZIVOT DUG I SVE POLAKO.....EH....DOBRO JE MENI MOJ STARI SUKUN SUKUN SUKUN SUKUN SUKUN DIDE REKA SINE JEBI STA PRIJE JER CE INACE ZIVOT DA OD TEBE NAPRAVI MAJMUNA....!!!EEEE......TO JE JEDAN OD MOJIH NAJ PAMETNIJIH DIDOVA!! ETO PA SAD KOMENTIRAJ TE!!!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Post je objavljen 17.06.2007. u 20:04 sati.