Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bonecrusher

Marketing

True legend

Nakon dosta dugo vremena eto mene ponovo. U moru razmišljanja sjetih se jednog važnog događaja koji se zbio prije 17 godina tj. 13. 05. 1990. Svi znaju što se desilo, što je mene jako zabolilo i što je promijenilo povijest. Nadam se da me razumijete i da znate o čemu se radi.
Image Hosted by ImageShack.us
Bio je to Zvonimir Boban (Imotski, 8. listopada 1968.), hrvatski nogometaš
Legendarni kapetan i igrač hrvatske nogometne reprezentacije. Igrao je u sredini terena, u dresu s brojem 10. Uz Roberta Prosinečkog i Aljošu Asanovića Boban je najbolji vezni igrac kojeg je Hrvatska ikad imala.
Igrao je za klubove:
Dinamo Zagreb (1985.-1991.),
A.S. Bari (1991-1992),
AC Milan (1992-2001.),
Celta Vigo (2001-2002).
Večinu klupske karijere proveo je AC Milan, s kojim je 1994. godine postao prvak UEFA-ine Lige prvaka, te je također osvojio 4 naslova prvaka Italije. Zbog svog iznimnog doprinosa u uspjesima AC Milana, proglašen je najboljim stranim igračem u povijesti kluba. Veliku popularnost i nogometnu veličinu Zvonimira Bobana, najbolje pokazuje veličanstveni, vjerojatno i najveći, oproštaj od nogometa 7. listopada 2002. na Maksimiru, kada je Boban okupio mnoge nogometne legende, a prepun stadion uzvikivao njegovo ime.
Član jugoslavenske i hrvatske nogometne reprezentacije za koju je nastupio 51 utakmicu i postigao 12 golova.
Najbolji igrač juniorskog svjetskog nogometnog prvenstva u Čileu.
Vodio vatrene kao kapetan na EP u Engleskoj 1996.. i do trećeg mjesta na SP 1998. u Francuskoj.
Nije prošao zahtjeve Hajdukovih skauta - nije im kao igrač puno obećavao i "imao je pretanke noge".
Poznat po "domoljubnom" skok-udarcu na jugo-milicajca, braneći Dinamova navijača od premlaćivanja, dok su u isto vrijeme navijači Crvene zvezde nekažnjeno divljali po stadionu na Maksimiru.
Hrvatski radijski sportski komentator Ivo Tomić ga je u svojim prijenosima nazivao "zagrebački nogometni ban Zvone Boban" (nakon što se koncem 1980-ih smjelo više govoriti o banu Jelačiću).
I za kraj još moram reći istinska legenda i domoljub Zvonimir Boban. Tu ostavljam snimku legendarnog skok udarca na jugo milicajca! Svaka mu čast za to, ostalo znate.


Slava svim BBB - ovcima poginulim u domovinskom ratu.





Post je objavljen 16.06.2007. u 21:33 sati.