Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malibratkarlo

Marketing

KOLUMNA KA LIBRAR: NE PITAJTE KOME ZVONO ZVONI I KOME SE FERAL GASI

AMANDMANI NA USTAV SJEDINJNIH DRŽAVA AMERIKE
Amandman I(1791)

Kongres neće donijeti nikakav zakon koji bi se odnosio na uspostavljavanje vjere ili na zabranu njezinog slobodnog ispovijedanja, ili na ograničavanje slobode govora i tiska, ili prava građana na mirno okupljanje, i na upućvanje peticija Vladi radi ispravljanja nepravdi.

Ovaj amandman još je na snazi u SAD-u.

Ne pitajte kome zvoni zvoni, ili kome se Feral gasi! Svatko može biti sljedeći. Ali reći ču najkraći haiku - Svi novinari i u miru i u ratu odgovaraju za izgovoreni i pisani tekst
svojom savješču i svijesti. Jer majćin plać za svojim poginulim sinom u ratu u Starom i Novom i Najnovijem zavjetu je uvijek isti!

p.s. Vlada na čelu sa Sanaderom je konačno odlučila da najveći PDV U Europi za novine od 22 % konačno smanji na 10 %. Ali ja očekujem od novina da ne budu toliko senzacionalističke i glamoorozne, da ne kažem gore. Bar bi tribale u svojim izdanjima imati 20% kulturnih rubrika i sadržaja! One koje govore stalno o ubistvima i sličnim crnim temama od politke i ostalog na Naslovnicama, trebalo bi staviti PDV preko 50 %. Jer vidjeti smrtni slučaj na Naslovnici sa slikom,ipak nije etički, kako god okrenemo. A nije ni pedagoški, nego je morbidno. Mrtvi su u svom svijetu, u osmrtnicama. Pustimo ih da dostojanstveno odu, a ne licitirajmo s njima. Vjerujem da će ovo smanjenja PDV-a pomoći tome.




Post je objavljen 16.06.2007. u 14:09 sati.