Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pamsweetpea

Marketing

My recomendations.. just listen

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ostala sam dužna jedan post.. pjesme koje su me obilježile.. strana lista.. I ne, nisam na to zaboravila.. samo sam malo duže razmišljala.. ili sam možda to odužila jer mi se jednostavno nije dalo razmišljati.. no uglavnom, sad kad mi je jedna velika zbrka u glavi i tijelu, ovakav post mi baš paše za pisati.. pa zato evo.. 5 (stranih) pjesama koje imaju dublje značenje za mene i koje su obilježile moj “ljubavni” život, ako bih ga uopće takvim nazivala..

1. Leslie Gore- It's my party
Ma klasika.. svima je jasno, ne? trokuti se jednostavno događaju, i jednostavno nisu ugodni.. I na ovu pjesmu zapravo ne cmizdrim ni išta slično, nego me onako nabrijava nekom pozitivnom energijom i prkosom..

“It's my party, and I'll cry if I want to
Cry if I want to, cry if I want to
You would cry too if it happened to you”


2. Wheatus- A little respect
.. hehe.. lyricsi ove pjesme nemaju mi neko dublje značenje, bar ne svi.. samo jedan kratak i jasan dio, koji je rekao tako mnogo.. prvi dečko u kojeg sam bila zatreskana, head over heels doslovno.. i prvi dejt s njim.. nakon što smo se rastali, napravili desetak koraka svaki u svom smjeru, krenula sam iz vedra neba, potpuno nesvjesno pjevušiti upravo taj dio iz pjesme..
.. ponovilo se i još jednom.. ne s istom osobom.. ali s istim osjećajem.. i jednako nesvjesno, neočekivano..
Kratki stih iz pjesme koji sve kaže:
„..I'm so in love with you..”

Znam da će nekome zvučati jako blesavo, al svejedno, srce mi trzne na taj dio..

3. Dido- Mary's in India
Znam da će rijetko tko znati ovu pjesmu.. nije nikad bila hit.. Ali meni je hit.. meni je ouh so much pun pogodak.. tamo di boli.. ma neznam opće da li da pišem lyricse.. nema smisla.. pjesma nema dirljiv refren ni nešto slično.. jednostavno je sama prema sebi – dirljiva.. A u trenutku kad sam na svojoj koži jako dobro razumjela svaku rečenu riječ, vrtila sam ju na CD playeru dok se i meni i njoj nije zavrtilo..

4. Natalie Imbruglia- Torn
Ma ovo je u biti ultimate all time favorite pjesma.. uvijek i za sve.. uz to, ovo je prva pjesma koju sam se usudila pjevati na karaokama.. jer znam sve riječi, čak i da me u pola noći probude.. ma jednostavno jako volim ovu pjesmu..

“..Thats whats going on, nothings fine Im torn
Im all out of faith, this is how I feel
Im cold and I am shamed lying naked on the floor
Illusion never changed into something real
Im wide awake and I can see the perfect sky is torn
Youre a little late, Im already torn..”


5. Shania Twain- Youre still the one
A je.. to sam pjevušila kad sam bila sretno zaljubljena.. trenutno nisam tako da moš šljivit značenje pjesme, al svejedno.. jako lijepa pjesma, za sve one koji su išli usprkos vjetru i opstali.. a valjda će i mene jednom potrefit kako spada..

“..Ain't nothin' better
We beat the odds together
I'm glad we didn't listen
Look at what we would be missin'

They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together still going strong..”


Post je objavljen 15.06.2007. u 22:12 sati.