Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crazyfriendsofworld

Marketing

FRIENDS and LOVE 4ever!

*.*.*Prijateljstvo često prerasta u ljubav,ali se ljubav nikad ne snižava u prijateljstvo*.*.*





U dobru i zlu
Dobar si prijatelj ako:
JPričaš sve detalje iz svog života,svaki put kad tvoje srce zakuca zbog nekog.
1. Znaš saslušati prijateljičine žalopojke ne predbacujući joj .
2. Kada se suočiš s problemima, imat ćeš se i ti kome izjadati.
3. Nikome od prijatelja ne daješ prednost,ali njoj - uvijek.
4. Onakva kakva jesi,ne pretvaraš se .Iskreno kažeš sve što ti je na srcu,a ako joj moraš reći nešto sto joj nije drago čuti,pažljivo biraš riječi.
5. Na tebe se može računati kad je u pitanju čuvanje tajne.
6. Kad se to od tebe očekuje,ti kažeš istinu.


Negdje te čeka pravi prijatelj!


Prijateljstvo je zvijezda koja život krasi, a uspomena ju čuva da se ne ugasi" jedna je od pjesmica koje su nam često pisali u spomenare i leksikone tijekom osnovne škole. Tad je bilo važno napisati nešto što se rimuje, a autori su vjerojatno tek kasnije, kad su malo porasli, shvatili značenje toga.


Zašto ti treba prijatelj ?
Prijatelj ti treba kako se nikada nebi osjećali usamljeno i napušteno. Među njima uvijek ima mjesta za sve pojedinosti koje te zanimaju i muče.Ako je prijatelj pravi uvijek će biti uz tebe, ma kako ti teško bilo.Ponekad mislimo da je sklapanje prijateljstva samo uludo trošenje vremena kojeg je sve manje i manje, ali vjerujte mi da to nije istina i da svako živo biće mora imati nekoga s kime će podijeliti sve loše, ali i lijepe trenutke prepune ljubavi, zabave i druženja koje je svim potrebno.Prijatelj ti treba kao rame za plakanje kada se razočaramo u nečem što nam je zaista važno i koje uistinu ljubimo, a oni nam samo nanose boli i tuge koje ponekad nedozvoljavaju da živimo i dišemo punim plućima.Prijatelj je najčešće dečko/cura tvojih godina koji imaju probleme iste kao i ti.Dakle,imate zajedničke interese i možete razmjenjivati misli.Iako s članovima obitelji slobodno razgovaraš o svemu,o nekim stvarima ipak ne možeš. Prijatelj će ti kazati što misli, pomoći ti i riješavati dileme i probleme koji te muče. Prijatelj jako dobro razumije zbog čega mijenjaš mišljenje svake tri sekunde,on razumije sve. Možeš je čak pokoji put ostaviti na cjedilu, ali tada moraš biti spreman na uzvratni udarac. Ne mora biti u istom razredu,vaše se obitelji mogu osjetno razlikovati, ali on te shvaća,poznaje, voli i prihvaća.Na prijatelje se uvijek može računati.Dakle, ako nemaš sestru,prijateljstvo ti daje priliku da naučiš dijeliti dobro i loše,da naučiš davati, primati,ali i održavati obećanja.
I da, ne zaboravi, biti prijatelj ne znači ostaviti prijatelje čim počneš izlaziti jer prijatelji nisu rezervni kotači.
Ako nikad nikom ništa ne daš, nikad ništa nećeš ni dobiti!




Nakon godina igre i zafrkavanja, prijatelji nam postaju nešto više: osobe kojima ćemo reći što nam se događa, što nas muči, s kojima ćemo pričati baš o svemu. I takvi razgovori nam postanu jako važni.

Meni su uvijek govorili da se u osnovnoj školi stvaraju prijateljstva, ali tek u srednjoj ću naći prave prijatelje. Možda je to u nekim slučajevima istina, no ja sam imala takvo iskustvo da su mi prijatelji iz osnovne škole oni najbolji, što opet ne znači da ih u srednjoj nisam stekla. Kako god bilo, prijatelje trebamo tražiti cijeli život i kad god oni dođu, bit će dobrodošli.





















Post je objavljen 15.06.2007. u 20:33 sati.