Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Ovo je cistka!

Kazu da je mentalna higijena pola zdravlja. Bogamu, zasto se onda ne bih mentalnohigijenisala, kad je vec tako? Kad sam vec poluolupina od covjeka, a bogami i zene. Ali prvo ona fizicka: odlucih izvest oslobodilacku ofenzivu poprilicnih namjera. Omjera. Stalivec. Da oslobodim knjiske police mi moje koje stenjase pod okupatorskom cizmom 458 kile knjizurina (tvrdih, meko kuvanih, varenih, pecenih), pamfleta, crtica, traktata, 'os na engleskom, 'os na rvackom, 'os na francuskom, 'os na talijanskom. 'Os konjugaciju nepravilnih francuskih glagola (njih, navodno, 501), 'os pjesme mog makedonskog rodje (pametan je on), 'os dvjestodevedeset trash knjizurina koje se ne bi ni obrazovani covjek posramio (Motley Crue biografija, par groupie pricica poput ove ili ove, ali ne znam sto se desi sa Nikki Sixxovom autobiografijom, stalno se pomjera datum izdavanja, majku mu, a vec imadem ponosno mjesto na polici di cu ga ufitiljit), 'os profinjenih umjetnicko-muzejskih strucnih primjeraka poput ovog.

A i da se osvetoljubivo osvetim onim tvrdokoricnim koje bi me mucki ubadale po celu kad bi vec iznemogle od ostalog tereta padale po meni ko sjekire usred zime, kad bih pokusala dohvatit koju. E, nema vise zajebavanja, ovo je rat!



Ovo je tek pocetak.


Ali zao mi ih je nekako izbacit. Koju da ostavim, koju da uzmem? Dilema. Ma sta dilema, trilema i kvadrilema! Tako da ne lezi djavle, pobacah dio njih na takozvanu sofu pa kud puklo da puklo. Sad ima da izabirem i prebirem satima i satima po raznoraznim knjigama inim, umjesto da se usredotocim na cistku. Pronalazim raznorazne objekte kojima oznacavah di sam stala kod pojedinih (da, da, ima i poluprocitanih koje samo sluze da majusni paukovi mreze svoje razvuku): golublje pero u jednoj (da, pravo, pravcato pticje pero), karta za vlak u drugoj, magarece uho u trecoj (a mrzim magarece usi ko sam vrag). Pa onda gladim ovaj neki prvi katalog od prve izlozbe u kojoj ikad imadoh prste umijesane (suza u oku i nostalgija u srcu). Kad spazih njegovu autobiografiju srce mi zaigrase i zatitrase u jednom i udri prstima prebirat po ilustracijama i buljit u taj bogomisklesano torzo. Ali ubrzo ko svraka spazim i Liberaceovu biografiju koja se sva sljasti. Oh, kakav to fantastican ukus imam, pitam samu sebe i slijezem ramenima.



Kraj.


Mentalno-metalno prociscavanje okoline koje... Ma sta serem, ovo je CISTKA! Cekaju me neke mukotrpne odluke. Ajde, trpi, muko moja!

A i ovo je sasvim dobro.

Post je objavljen 15.06.2007. u 13:40 sati.