Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Edi Maružin u Tučepima: Dame i Drugovi, Dobra Večer!

np Middian – Age Eternal LP

Image Hosted by ImageShack.us

Vodnjanski Gustafi su odradili odličan koncert jučer u tučepskoj lučici za Sv. Antu. Dapače, jako dobar koncert! To je, naime, od njih bilo i za očekivati iako ih do sada nisam gledao niti jednom uživo do sinoć. Urbane koncertne legende, posebno ona od Mate Medića, govore da je njihov nastup u Makarskoj s početka 90-tih godina u tadašnjem discu Merlin jedan od najboljih koncerta ikada odsviranih u Makarskoj. Međutim, ovo su ipak bile Tučepi, znači drugi teritorij, drugi kriteriji. ;)




Ja Nisam Stija Mala – Gustafi uz vatromet, za 'dame i drugove', kako kaže Edi ;)



Lepršav i sangviničan – mogao bi se u dvije riječi opisati njihov koncertni nastup prepun ritma i plesnih virtuoznosti, nezaobilazno skakanje na ska/texmex ritmove, isprepletene dijalektalnim, duhovitim stihovima glavnog autora i frontmena benda Edia Maružina. I tako dva sata, potpuno korektno, do vatrometa koji je obilježio kraj njihovog nastupa, za kojeg je Edi imao par zanimljivih komentara između pjesama, poput izjave - Ovo je naša zadnja pjesma i više se ne vraćamo na binu – koju je ponovio preko nekoliko puta. Ali ipak ostaje 'najjača' ona pozdravna – 'Dame i drugovi' koja mu je 'izletjela' sredinom ovog odličnog koncerta. ;)


Žminjka - Gustafi, a i tri brata Viskovića, kako je srednji rekao, Daltona :)



Još clipova:
- Gustafi - Vrhi Ćićarije
- Gustafi – Brkica
- Gustafi - Katarina
- Gustafi - Kurijera

P.S. Čestitke Tučepljanima na profinjenom glazbenom ukusu, jer su na svoju mjesnu proslavu doveli sigurno jedan od najboljih hrvatskih bendova trenutno, što je privuklo i popriličan broj nas iz Makarske da dođemo sinoć u Lučicu. Rekao bi Veseli, evala! ;)



Post je objavljen 14.06.2007. u 22:04 sati.