Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijskakuhinja

Marketing

Koli Flower Nu Bhanolu



Još jedan gujaratski snack!

Kokosovo mlijeko kupite u Metro-u (400 ml košta oko 18kn). Besan ne možete kupiti u hrvatskim trgovinama, ali će vam poslužiti i slanutkovo brašno koje možete pronaći u 'Bio&Bio' trgovinama. Da biste bili sigurni u gustoću, možete ubaciti i koju žlicu-dvije više.


KOLI FLOWER NU BHANDOLU

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 50 minuta
Količina: 4 osobe


Sastojci:

2 šalice kokosovog mlijeka
6 žlica besana (slanutkovog brašna)
2 šalice cvjetače, fino nasjeckane
1 žlica paste od đumbira i zelenog čilija
1 žličica šećera
1 žličica limunovog soka
1 žličica soli (ili po želji)

Začini
1/2 žličice crne goršice
1/2 žličice kumina
1/4 žličice asafetide
1 žlica ghija ili ulja

Postupak:

1. Pomiješajte besan i kokosovo mlijeko. Nasjeckajte cjetaču.



2. Umiješajte ostale sastojke.



3. Izlijte smjesu u masnoćom premazan kalup promjera 15 cm (preporučam da stavite i papir za pečenje).

4. Zagrijte ulje. Ubacite gorušicu i kumin. Kada gorušica počne pucketati ubacite asafetidu. Izlijte začine na smjesu.



5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-45 minuta ili dok smjesa ne dobije zlatno-smeđu koricu. Drvenim štapićem provjerite je li unutrašnjost kuhana (kao kod biskvita).
Pričekajte da se malo ohladi i poslužite.


Post je objavljen 14.06.2007. u 10:43 sati.