Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Prosvjed Marina Miočića Stošića protiv gašenja Feral Tribunea

Marin Miočić Stošić danas je na kamenu Vox populi održao prosved protiv gašenja tjednika Feral Tribunea. Rekao je da: «...ostajemo nijemi svjedoci još jednog apsurda: gašenja najsvijetlije novinarske luči – Ferala! Oni su hrabro kontaminirali ravnodušnu Hrvatsku energijom kreativne akcije. Često su jedini imali smjelosti ići do kraja u razobličavanju perevrznog «kategoričkog imperativa» naše vladajuće nomenklature, a koji bi se mogao svesti na svetu balkansku krilaticu «jami dok možeš»!».
Naglasio je da je Feral puno više od novine, već je hrabar način disanja u ovoj ustajaloj ropotarnici besmisla i predrasuda. Dodao je da je Feral nosiva grana demokracije, nova građanska uljuđenost skrojena po zakonima neupitne individualne savjesti i odgovornosti za dinamičan proces zvan stvaranje humanijeg svijeta.
«U ozračju lažnih pozlata naše DEMONKROACIJE feralovci su uvijek stavom pravovjernih iznalazili snagu kriknuti istinom....a kukurjekanje takvog pijevca lopovi nikad nisu voljeli.» rekao je Stošić.
Posebno ga je pogodio slab odaziv raznih gradskih udruga i pojedinaca, što je komentirao riječima da je tragično što će Feral pasti, a veliki intelektualci ovog grada, čuvari vlastitih guzica, kako ih je nazvao, će na svojim dobro plaćenim pozicijama naknadno samo regirati, dok ignoriraju bilo kakvu akciju.
«Žalosno je što će takvi intelektualci odgajati mladost i time će produljivati stanje apatije.» kazao je Stošić.
Nakon toga su okupljeni, među kojima i Petar Ciganović iz Stranke potrošaća, dali riješenja problema, poput, ukidanja nogometnih klubova Dinama i Hajduka zbog njihovih ogromnih dugova ili pitanja zašto se ne ukidaju listovi Fokus i Hrvatski List koji također imaju dugovanja. Stoga će se zatražiti od vlade otpis dugova prema Feralu, jer ako je spremna otpisati nekim drugim medijima dugovanja, onda bi trebala i Feralu, budući se vlast treba ponašati jednako prema svima.
Naime, povodom blokiranja računa od strane ministarstva financija zbog neplačenog duga za PDV u iznosu od 500 tisuća kuna postoji mogućnost da se Feral Tribune ugasi zauvjek. Problem koji se javlja u ovoj situaciji jest da država oprašta dugove za PDV politički podobnim medijima poput HRT-a, dok pod maskom pravnih razloga gasi politički nepodobne medije poput Ferala, koji je, između ostalog, financijski iscrpljen od raznih politički motiviranih tužbi za duševne boli.


Post je objavljen 13.06.2007. u 14:17 sati.