Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lightningonline

Marketing

Povijest grupe Lightning

Grupa Lightning djeluje odprilike dvije godine. Osnovao ju je gitarista Damjan Brnić. Početak je bio zamišljen kao stvaranje heavy metal skupine, sa dvije električne gitare i muškim vokalom. Prva postava je bila: Marko- vokal i gitara, Damir- bas gitara, Vedran- bubanj i naravno Damjan gitara (tu se nakratko ukazala prilika da Dragan zasvira bas). Nakon kratkog vremena Marko je odlučio ostaviti gitaru i postao samo vokalista. Bendu se ponudio Alen koji je bio zajednički prijatelj od Damirom i Markom u to vrijeme. Nakon obrađenih pjesama od Metallice, Judas priesta i Black sabbatha Marko napušta bend i potpuno se posvećuje svome bendu Impact u Rabcu. Alen postaje pjevač i ritam gitarista. I dalje smo svirali obrade prije navedenih bendova, a opus smo povećali sa pjesmama od Iron Maidena i Divljih jagoda. Ubrzo nam se ukazala prilika da zasviramo na rođendanu prijateljice na Pehlinu.
To je bio početak.
Par mjeseci kasnije uspjeli smo se prijaviti na festival mladih demo bendova u Domu mladih na kojemu smo osvojili drugo mjesto odsvirajući 3 pjesme. Nakon međusobnih nesuglasica u bendu iz grupe su istovremeno izašli Alen i Damir koji su preferirali žešći sound i glazbu koja se kosila a Damjanovim razmišljanjem kojega se još danas pridržava. Svoje dijelovanje su nastavili u konkurentnoj grupi Diamond dust.
U bendu su od originalne postave zasada ostali samo Damjan i Vedran koji grupu okreću u komercijalnijem hard-rock smjeru.
Lightning postaje kvintet u kojem uz Vedrana i Damjana sudjeluju Ana- klavijature, Toni bas gitara i Alan- vokal. Grupa je doživila svoju ˝novu premijeru˝
na ljetnom festivalu održanog ispred OŠ Nikola Tesla odsvirajuće samo dvije pjesme (Deep purple i Divlje jagode). U tom periodu (pred kraj ljeta) Vedran i Ana napuštaju bend i. U bend dolaze Andro- klavijature i bubnjar Kristijan iz Alcohola 120 (nakratko) s kojim smo odsvirali jednu gažu na Srdočima. Kristijan također odlazi i preporučuje mladog bubnjara Bornu s kojim sviramo najposjećeniji koncert u protekle 2 godine (u Palachu). Odsviravši grupe Divlje jagode, Guns n roses, Deep purple i Prljavo kazalište.
Nakon koncerta svi odlaze i snalaze se u drugim bandovima. Damjan uporno opet okuplja bend s novim glazbenicima: Anton- klavijature, Mishel- bubanj, a nakratko su nam pripomogli Anja- vokal i Deni- bas gitara. Nezadovoljni pjevačicom u bend dolazi Suzana koju ubrzo zamijenjuje Dolores koja se u bendu zadržala odprilike 2 mjeseca. Mijenja se i basista, dolazi Robert koji nas nije uspio zadovoljiti svojom vještinom sviranja instrumenta. Također dolazi i novi bubnjar Roman.
Sljedeća postava i dalje funkcionira a ona se nalazi u doljnjem lijevom uglu. Napokon basista Andrej koji uz obaveze faxa uspiješno obavlja svoje zadaće, dok pjevačica Puki svoje vokalne dionice može odpjevati u 3 ujutro ako treba.
Bend nikada nije bio u boljem stanju nego sada. Ja se ispričavam ako smo koga kojim slučajem zaboravili, jer je popis prijašnjih članova bio podosta dug...


P.S.Probat ću i ovih dana sve ovo popratiti slikama svih postava...


Post je objavljen 12.06.2007. u 13:27 sati.