Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/globalnozatopljenje

Marketing

Povijest sudbine ljudskoga roda

Stvori Bog magarca i reče mu: bit ćeš magarac, radit ćeš od zore do mraka, teglit ćeš na svojim leđima sve što ti stave i živjet ćeš 60 godina. Magarac odgovori: Neka bude volja tvoja Gospodine ali... 60 godina je previše zar ne bi bilo bolje 30? Usliši Gospodin magarca i načini ga takvim.

Zatim stvori Bog psa i reče mu: Bit ćeš pas, čuvat ćeš kuću čovjekovu, jest ćeš što ti stave i živjet ćeš 30 godina. Pas odgovori: Neka bude volja tvoja Gospodine ali... 30 godina je previše zar ne bi bilo bolje 15? I usliša Gospodin psa i načini ga takvim.

Onda stvori Bog majmuna i reče mu: Bit ćeš majmun, skakat ćeš sa stabla na stablo i činiti majmunarije za zabavu okoline svoje i živjet ćeš 35 godina. Majmun odgovori: Neka bude volja tvoja Gospodine ali... 35 godina je previše zar nebi bilo bolje 25? I usliša Gospodin majmuna i načini ga takvim.

Konačno stvori Bog čovjeka i reče mu: Bit ćeš čovjek, najinteligentnije stvorenje na zemlji i gospodarit ćeš svijetom i svime u njemu (osim ženom, to ti nikad neće uspjeti) i živjet ćeš 30 godina. Čovjek odgovori: Hvala ti, neka bude volja tvoja, Gospodine, ali... 30 godina je premalo, zar mi ne bi mogao dati 20 godina što neće magarac, 15 što ih odbi pas i 10 što ne htjede majmun? I usliši Gospodin čovjeka i načini ga takvim.

I tako čovjek živi 30 godina kao čovjek zatim se oženi i živi 30 godina kao magarac, radeći od zore do sumraka i tegleći na svojim leđima teret obitelji. Potom ode u mirovinu i živi 15 godina poput psa, čuva kuću i jede što mu daju. I na kraju živi još 10 godina kao majmun, skakući od stana do stana svoje djece, kreveljeći se da zabavi unuke.




ako netko ima svoju ideju o povijesti ljudskog roda neka ju pusti pod komentarima

Post je objavljen 11.06.2007. u 15:30 sati.