Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleje

Marketing

TUŽNA JE NAŠA SUDBINA ! ! !



I pretposlednjeg kola Lige šampiona amatera izgubili smo još jednu utakmicu, ovoga puta 9. za redom. Odmah treba naglasiti da je poraz došao sasvim ne zasluženo, sudeći po prikazanoj igri.

Na teren smo izašli u vrlo «šarenom» sastavu, što je još jedan detalj koja nas krasi u ovom prvenstvu, a razlozi tome su različiti. Pored sasvim opravdano odsutnog Mc Fathera, ovog puta za ekipu Bubuleja nisu nastupili ni: Bepko (nekada poznat kao Tigar) jer je dočekivao ženu Teodoru iz daleke nam i prijateljske Sofije, Cane koji je imao neodložne poslove i Kulja koji je sa svojom firmom, čitaj sektom, bio na Kopaoniku na gle čuda nekoj Orijentaciji. Do pred sam početak meča sa uvek neugodnim «Evertonom» (doduše ove sezone se pokazalo da su svi naši protivnici neugodni), takođe je bio neizvestan i nastup Marka kojeg je za vrat ujeo otrovni pauk, dok se stameni napadač Pjer BojaN još uvek žalio na bol u leđima. Drugim rečima jučerašnji meč su odigrali: na golu (posle dužeg vremena) O Biba, zatim Bačer, Labud, Laganjinjo, Pjer BojaN, Marko i Goga.

Pred sam početak meča u taboru popularnih Bubosa je pao dogovor da probamo da se vratimo našoj staroj oprobanoj taktici «Češka čepka» tj. da zbijemo redove pozadi a ako damo gol biće pesma. Međutim to se sve izjalovilo već u 10-15 SEKUNDI meča, jer nakon što je nekoliko igrača sugerisalo Labudu da nakon početnog udarca loptu doda protivniku ovaj to i čini, te se «kovrdžavi» momak u protivničkoj ekipi stuštava sredinom terena, na kojoj nema Bubosa i neometan poteže loptu sa nekih 10-tak metara koja pogađa Bačera, menja smer i vara O Bibu. Od tog trenutka odustaje se od dogovorene taktike i kreće potpuna ofanziva ka golu «Evertona». Ređaju se šanse pred protivničkim golom ali nema realizacije. Najbliže što smo u prvom poluvremenu bili izjednačenju je kada je BojaN petom pogodio stativu, međutim mišljenje objektivne publike i nekolicine suigrača je da je tom prilikom trebao da vrati povratni pas Bačeru koji je bio u izglednijoj situaciji. Dolazi i kraj poluvremena a rezultat i dalje glasi «Bubuleje» 0 - «Everton» 1. Nakon kraće pauze kreće i drugo poluvreme i nastavlja se potpuna ofanziva «Bubuleja» u pokušaju da izjednače, što im nakon nekih 6-7 minuta i polazi za nogom preko Laganjinja, koji nakon dobre akcije cele ekipe i promene strane, rutinski savladava protivničkog vratara. I nakon ovog nastavlja se ofanziva «Bubosa» što daje mlađanoj ekipi «Evertona» šanse za kontra-napade, koje ovi ne realizuju. Muljala se lopta ispred gola «Evertona» ali se nije i umuljala i u sam gol, što se na oko 3,5 minuta do kraja i kažnjava, kada nakon jednog prekida dolazi do karambola u šestercu «Bubosa», lopta dolazi do protivnika koji rutinski loptu šalje u mrežu i dolazi do sva tri boda. Do kraja utakmice je bilo još nekoliko pokušaj da se izjednači ali bez rezultata.

Treba još istaći da nas sve raduje bolja igra cele ekipe «Bubuleja» a rezultate treba očekivati u drugom delu prvenstva, poznatiji kao «Bubulejska jesen», kada očekujemo u potpunosti povratak taktike «Češka čepka» dogovorene za početak ove tekme. Isto tako, valja naglasiti da je boljoj i sigurnijoj igri ekipe u mnogome doprineo i povratnik u tim, rekovalescent Goga.


Post je objavljen 11.06.2007. u 10:32 sati.