Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing


The best of.... ROCK in May

Počela sam ozbiljno zaostajati s objavljivanjem koncertnih fotki koji nećete naći baš svugdje.
A toga se samo gomila.

Pa, eto, iznimo - samo nekoliko fotki po koncertu, ali one će vam prenijeti prilično dobar feeling kakva je atmosfera bila i kakvi su to koncerti bili.

Enjoy.


MICK HARVEY (ćlan Bad Seedsa), Tvornica, Zagreb - 12.5.

Koncert na koji sam otišla ne očekujući ništa i gotovo ništa ne znajući o Harveyevoj samostalnoj karijeri.
Ispao je koncert da si sretan što si otišao. Pravi pravcati rock. Klavijaturista je bio prezgodan, a Mick mi je usred koncerta rekao: "I've got an eye on you". I šta'š više od koncerta?







PAUL GILBERT (G3), Boogaloo, Zagreb - 19.5.

Jedan od (promijenjivih) članova konceptualnog sastava G3 (po tri svjetski poznatih gitarista zajedno krenu na turneju: više-manje stalni članovi su Steve Vai, Joe Satriani, Eric Sardinas, Paul i tako još neki), došao je na samostalan koncert uz malu pomoć predgrupe "domaćice" Hard Time. HT su bili bolji nego obično, ali je Gilbert pretjerao u svakom slučaju započevši koncert u 23.30!
Odslušala sam nešto više nego sjajnih pola sata i prilično ojađena što više nisam mogla (koncert usred tjedna) izdržati - otišla kući pješke pjevajući. Da sam ostala, vjerojatno bi došla doma kad pijetlovi zakukuriču.






HARMFUL (feat. Billy Gould), KSET, Zagreb - 22.5.

Opet jedan koncert od kojeg ništa ne očekuješ. Eventualno gadno prašenje rocka. Tako je i bilo. Bend je čudnovata i iznimno žestoka kombinacija Nijemca, Amerikanca, Grka i Armenca pod solidnim utjecajem muzike Queens of the Stone Age i naravno Faith No More (B. Gould je ex. član tog benda) i sve bi bilo dobro da se rifovi nisu prečesto ponavljali, odnosno svi su nekako bili iste pravocrtne linije. Uz pivo se na šanku komentiralo da su dosadni, meni je (opet usred tjedna) jako sjelo to žestoko "pilanje".
Jel' ja to s godinama sve žešće živim ili što?
Na kraju sam napravila gaf (kao jedan od mnogih ovih dana - izgleda da se poistovjećujem s Fernandom Alonsom, koji me sada možda i oženi kada više nije najslavniji F1 vozač.): otišla sam odmah nakon završenog koncerta, a mogla sam se družiti s bendom. Gdje mi je pamet?







DIRTY THREE (Warren Ellis - član Bad Seedsa), Tvornica, Zagreb - 30.5.

Evo nas opet u okruženju članova Nick Caveog starog benda Bad Seedsa. Opet jedan koncert za koji nisam pojma imala što da očekujem (na kraju sam skužila da sam već čula njihovu muziku, ali nisam znala tko je izvodi)...Ovo je bila večer nevjerojatne energije i showa. Warren izgleda kao zarašteni hipi (možda i jest), ali zato svira fenomenalno violinu. A muzika?
Vrlo neuobičajeni, suludi, drmnuti, avangardni, glasni i genijalni rock. Ono, kad vam bubnji u ušima još dugo, dugo nakon koncerta, a vi ste sretni što ste otišli jer ovako nešto ne čujete često. Pa vam se mjerila nakon toga naglo podignu (što je nužno svako toliko, inače se samo "klizne" u slušačku rock konfekciju na koju se kasnije često izbljuvaš s: "kako sam to mogao slušati?")







GIPSY KINGS, Dom Sportova, Zagreb - 31.5.

Eh, ovo je bio jedini koncert koji nije bio rock, ali me nije sram priznati da sam jedan veliki period svog života intenzivno slušala (i plesala) Gipsy Kingse. Da ne spominjem i komade koji su prozujali u toj nevjerojatnoj fazi moga života kada je ovaj romski sastav žario i palio. I onda, da njihova muzika i nije najbolja na svijetu - vama jest. I to na kubik.
Priznajem, ovo je trebalo biti nostalgično koncertno slinjenje, no prvi dio koncerta (do pauze) sam razočarano čmrljila jer su naime Kraljevi sve pjesme svirali toliko usporeno ko' crknuti konji... Komentar koji će vam zorno opistati taj stadij koncerta: iznad mene je na tribini (nemojte misliti da hodam na tribine, otamo sam fotkala jedan dio koncerta) sjedio pozamašan red gospođa "u najboljim godinama" (čitaj: baba) od koji je jedna prekinula tišinu među njima rekavši: "Jebote koji dosadan koncert!"
Il' su si Gipsy Kingsi nešto "ušmrkali" za vrijeme pauze, ili ih je manager propisno ispsovao vidjevši da je publika u dvorani skoro pozaspala, no GK su se vratili su pravom sjaju i završili koncert kako tom velikom i slavnom sastavu i priliči. Na kraju sam opet otišla kući pjevajući.










Post je objavljen 11.06.2007. u 01:47 sati.