Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fashionfrik

Marketing

Sport na visokoj nozi

Dok konfekcija i dalje sportskom stilu pridodaje tenisice, dizajneri su se pobrinuli da taj stil dobije sjaj elegancije sa začinom peta.

Velika dizajnerska imena razbila su svaku sliku o sportskom stilu odijevanja. I tako se obične smrtnice prešetavaju cestom u udobnim trenirkama i dresićima uvjerene da svojom kombinacijom ne griješe. No, sumnja počinje i ostaje putem pogleda na obuću i okove tenisica. One su udobne i žive u svim sportskim standardima stila, ali... Koliko su one atraktivne i pogodne za sunčane dane?

Tako su dizajneri riješili i taj problem atrakcije. Oni su jednostavno zamijenili tenisicu štiklom, a sportsku sandalu platformom ili sandalom na petu. Sam stil sportskog odjevnog predmeta automatski je dobio na mekoći, te ženstvenosti. Peta je srušila svaki pojam neuglednog sportskog stila, te ubila tenisicu. U teškoj kategoriji parfem je oborio znoj, a elegancija je zaigrala u timu s udobnosti.

Aktualna kolekcija Jean Paula Gaultiera već standardno ruši i ignorira definiciju stila i senzibiliteta, pa tako i u sportskom obliku. On je grubi pamuk zamijenio mekanom svilom, te na nogama ostavio bijele sportske čarape otvorene pogledu kroz sandalu. Koliko god to trenutno zvučalo neugledno, samo djelo pokazuje suprotno.

Tako su po uzoru na njega i domaći dečki Elfs prezentirali svoju sportsku kolekciju s dodatkom platformi na nogama. Ta odjeća je toliko seksi, da bi se svaka smrtnica sportskog stila trebala usuditi na taj potez naravno uz prethodno spomenutu odjeću koju oni predlažu. A, i dečki su dostupni u okviru naših granica (povoljna cijena i primjerena udaljenost).

I mnogi drugi dizajneri podlegli su tom "avangardu": Miu Miu, Donna Karan, Just Cavalli, Diesel, DKNY, Evisu itd.







Post je objavljen 07.06.2007. u 15:33 sati.