Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fromoutofnowhere

Marketing

afera "jubito"




Ministru Kirinu kao da nikada nije dosta javne sramote. Njegove izjave predstavljaju "beskrajno veselje i radost korisnika Interneta". Očito se Kirin jako zabrinuo za svoj image kada si je dao truda saznati tko stavlja dotične fimiće na "jubito". Opet nije baš razmisljao o tome što govori, kada je na sebe svalo optužbe za ilegalno pretraživanje servara i to još američkog servera.

Optužio je članove SDP-a za stavljanje tih filmića, što je izazvalo burnu reakciju zastupnika SDP-a koji su napustili saborsko zasjedanje.
Kako je ovo Hrvatska, nitko se nije udostojio provjeriti kako je Kirin došao do te informacije i je li uopće došao do nje jer kao što je kasnije izjavio u pokušaju opravdavanja svojih nepromišljenih izjava- to se prica u javnosti. Nedozvoljeno pretraživanje servera je kažnjivo djelo i te kazne bi se trebale provoditi.
Koliko god to pokušavala negirati, ja sam svojevrsni ovisnik o internetu i ovakve stvari me osobno pogađaju. Zanima me zašto je on ostao nekažnjen i zašto nije bar pokrenuta nekakva istraga.

Da bi legalno došao do takvih informacija Kirin je trebao dobiti odobrenje istražnog suca temeljem naloga o kaznenom djelu, zatim kontaktirati vlasnika licence You Tubea, korporaciju Google, i to službenim policijskim putem, koji bi mu potvrdili da IP adresa pripada članu SDP-a.
Je li Kirin zaista napravio tako složenu operaciju da bi prokazao SDP-ovca koji ga ismijava, ili je samo blefirao pokušavši ublažiti reakcije javnosti koja mu se smije i rekao da zna da je to stvar predizborne kampanje koju provodi SDP, a da nije zapravo napravio očigledno protuzakonitu akciju u koju je upleo suce, policiju, tajne službe i Google.




Post je objavljen 02.06.2007. u 18:08 sati.