Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/putkasvjetlu

Marketing

Izvori mudrosti

Baš mi je danas nešto palo na pamet. U vrijeme kad sam bila kompletno izgubljena i duboko na dnu, sa samo jednom malom zrakicom svjetla u daljini, za koju sam se, srećom, grčevito uhvatila i za njom opet izašla na danje svjetlo na kojem sada, čiste duše, mogu biti neprestano izložena, pod ruku su mi dolazile svakakve knjige o samopomoći. One američke, znate već, kao, "Moć pozitivnog razmišljanja", "Male stvari", "Život kao bajka"...i doista su pomogle. Prvo što su me uvjerile da sam bez vjere nitko i ništa, a poslije zato što se čitajući ih, moj životni stav počeo drugačije oblikovati. No među tim knjigama, postoji jedna kraljica knjiga. Knjiga koju ja svako malo uzmem, kad izgubim inspiraciju i koja je nepresušni izvor pozitivnih misli. To je "Knjiga životnih zakona" Johna M. Templetona. I ne znam zašto, danas mi padne na pamet, mogućnost, da je John M. Templeton, od kojeg ja crpim mudrost, mir i tražim putokaz, možda jedan stari namrgođeni pustinjak. Zabrađen i raščupan. Brade požutjele od duvana, s izrazom lica - svi ste glupi -.
Odem na google, upišem ime, pretražim slike i baš mi je drago što nije ono čega sam se bojala, nego je baš onakav kakvim se predstavlja.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Baš me to obradovalo. Ljudi bi uvijek trebali životom svjedočiti ono što govore i kako se predstavljaju. Tako bi život bio lakši. Kad ne bi sumnjao tko je s druge strane...

Post je objavljen 05.06.2007. u 17:40 sati.