Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/derzafanistori

Marketing

Thanks God, A dog pile of piss poor physique on top of a small cock and hereditary alcoholism, I appreciate it!... I'm babbling. I do that drunk.

Eto i ja konačno pogledah Smokin` Aces.

Nemojte me pitati kako li su ga naši distributeri preveli, nisam baš sigurna niti da li već jesu.

Uglavnom, jako sam zadovoljna jer filmić je sjajan! Da se razumijemo, ne bih baš rekla da će se o njemu jednoga dana pričati kao o "kultnom", neće "postaviti prekretnicu filmskoj industriji" u svijetu, a bome ne bih rekla ni da će vas osvojiti silnom originalnošću ili intelektualnom intrigantnošću.

Ali će vas ZABAVITI!

Ma sjećate se; "zabava" to je ono " red smijanja, red plakanja, red buljenja u ekran u nevjerici i ne-treptanja". Ta Zabava. Sa velikim Z, a u ovom slučaju i velikim ABAVA poslije tog Z.

Tu vam je i krasna službena stranica filma koju svakako posjetite i pogledajte, te se poigrajte (ali samo ako imate adsl i bržu vezu jer je ajmemeni "teška"). Obavezno pogledajte galeriju (fotka 15/20 je moj favorit) i režiserov video blog (npr. Happy birthday isječak).

Neću ovaj put puno palamuditi o filmu da vam ne pokvarim ZABAVU, ali reći ću par sitnica:

Scenarist/redatelj Joe Carnahan napravio je "pravi posao". Svatko tko može napisati uvjerljive dijaloge za cijelu plejadu likova od političara, mafijaša i FBI direktora do prostitutki i nazi-supremacista je genijalac po mom mišljenju. Isto vrijedi i za one koji naprave prekrasno gledljiv i zabavan akcijski film koristeći rečenicu "Ja bih da to napravimo ne oslanjajući se previše na CG."

Za moj ukus, na početku (po montaži) je možda malko previše sličan Guy Ritchiju, ali širina priče i bogatstvo izražajnosti čak i najmanjih likova brzo će pobiti taj dojam tijekom gledanja.

Nevjerojatna ekipa glumaca (Ray Liotta, Andy Garcia, Ben Affleck, Jason Bateman, Jeremy Piven, Matthew Fox, Tommy Flannagan, Common, Alicia Keys, Ryan Reynolds, Peter Berg,...) konačno je u jednom filmu iskorištena na pravi način - da glume - a ne da služe samo reklami omanjeg kvazinezavisnog filmića.

Uparivanje glazbenog "scora" i ostale glazbe sa scenama je impresivno, čak i iznenađujuće.

Pohvale idu i pirotehničarima i ostalim tehničarima, za tako zahtjevan, a dobro odrađen posao.

Post je objavljen 05.06.2007. u 13:10 sati.