Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO: Zsuzsa Rácz - 'Zaustavite Majku Terezu' (Vuković & Runjić, 2007.)

Zsuzsa Rácz
'Zaustavite Majku Terezu'

roman
prijevod: Irina Jurović
izd.Vuković & Runjić
236 str. , meki uvez
cijena: 79,00 kn

Riječ izdavača


U ruci držite istinitu priču o Kati K. Kate je junakinja noći s petka na subotu, praznih ulica Budimpešte u svitanje, sporih, nesuvislih dana kada u vremenu između 9 i 5 u njezinu životu nema žive duše, a gorljiva životna pitanja uzimaju danak radnome stažu. U biznis-suknji, napudrana i opskrbljena samopuzdanjem, Kate obilazi lovce na talente, direktore, direktorčiće i dospijeva do pozicije trenerice komunikacija kraljevima cesta, vozačima kamiona.
Ustaljena, dugogodišnja veza s Marcijem je guši. Željna je uzbuđenja i ljubavnog zanosa. Da nije problem u Kati?! Ponaša se poput majke Tereze, kao da želi spasiti svakog muškarca koji joj se nađe na putu. Zaustavite Majku Terezu!

Godine 1998. pojavila se prva knjiga Zsuzse Racz «Ljubav prema drogi», koja čitatelju tjera suze na oči. Nakon te knjige autorica je odlučila napisati roman uz koji će čitatelji umirati od smijeha.
Dinamično, duhovito i vrckavo pisana, ova knjiga je požnjela nevjerojatan uspjeh i oduševljenje kod mađarskog čitateljstva, a godinu dana po knjižnoj euforiji, na velikim je platnima zasjao i film 'Zaustavite Majku Terezu!'

Zsuzsa Rácz rođena je 1972. godine u Miskolcu. Od početka studija živi i radi u Budimpešti. Karijeru je započela kao urednica i novinarka na Mađarskom radiju, a već deset godina djeluje kao slobodni novinar u različitim medijima. Svoju prvu knjigu, «Ljubav prema drogi» (Kabitoszeretet), napisala je 1998. godine, u sklopu projekta Razmjena iskustva, koji za cilj ima prevenciju ovisnosti o drogi i sprovodi se po mađarskim srednjim školama. Godine 2002. napisala je roman «Zaustavite Majku Terezu!».





Post je objavljen 05.06.2007. u 13:26 sati.