Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/soszagreb

Marketing

Slikovnica o spalionici

04.05.2007. održana je presica za medije u kojoj je Zagrebački Holding (i HUM) predstavio SLIKOVNICU O SPALIONICI, koja će se dijeliti po dječjim vrtićima i Osnovnim školama u gradu Zagrebu.

Na početku presice djeca vrtićke dobi odigrala su predstavu i pjevanje pjesama ''prikladnih'' spalionici, a nakon toga predstavljena je lokacija spalionice, 6 km od Jelačićevog Trga, odmah pored postrojenja za pročišćivanje vode.


Između ostalih, gradonačelnik Bandić održao je govor u kojem se spominju blagodati spalionice, no prešučujući bilo kakve negativne učinke spalionice na zdravlje ljudi i okoliš.


Iako građevinsku dozvolu za izgradnju tog postrojenja za proizvodnju smeća (spalionice) još nisu dobili, pripremni zemljani radovi su već počeli.
http://i13.photobucket.com/albums/a255/gocat/prociscivacspalionica.jpg

Na području gdje je održana presica, pored pročišćivaća otpadnih voda, u zraku se osjeća kiselkasti miris od kemija iz otpadnih voda. Djeca su radosno plesala, okupljeni su sa osmjehom pljeskali, rijetki od njih su upoznati sa drugom, crnom stranom spalionica, koje zagovarači spalionica ne spominju.

Post je objavljen 05.06.2007. u 02:40 sati.