Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Dvanaesti utorak sv. Antunu Padovanskom

Ak’ čudesa tražiš, gle!
Smrt i bludnja, nevolje,
Vrag i guba nestaju.
Zdrave bolesnici.

More, lanci padaju,
Uda, stvari propale
Mole i dobivaju
Mladi pa i starci.

Iščezava pogibelj,
Prestaju i potrebe.
Neka kaže tko to zna,
Pa i Padovanci!

More, lanci...

Slava Ocu.

More, lanci...

Moli za nas sveti Ante, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
Crkvu tvoju, Bože, neka razveseli zavjetni spomen svetog Antuna, priznavaoca tvojeg i naučitelja da se uvijek utvrđuje duhovnom pomoći i bude dostojna uživati radost vječnu. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Milostivi sv. Antune! Ti pomažeš svima koji se k tebi utječu. Sličan si suncu koje sve obasjava. I meni siromahu pruži pomoć i usliši me kad te molim.

Slava Ocu...

Image and video hosting by TinyPic

Molitva u nuždi siromaštva

Nestalo je o sv. Ante, po tvom zagovoru nužde kod svih, koji su ti pouzdano vapili. Čuj prošnju i mene nevoljnoga, koji sam u velikoj nuždi i siromaštvu. Radi siromaštva, kukavno živim, gladujem, golotinju i dug trpim. Ti vidiš moje tužno stanje. Ah, smiluj mi se! O Isuse, uslišaj sv. Antu, koji za me moli po onoj ljubavi, kojom si Ti u obličju predragog djeteta na njegovim čistim rukama počivao. Izbavi me iz moje nevolje, kako je tebi najdraže. No, hoćeš li da dulje trpim, to mi daj i milost strpljivosti po zaslugama sv. Ante, da Tebi za ljubav trpim i da križu ne podlegnem. Ja svoje siromaštvo sjedinjujem s tvojim presvetim siromaštvom. Amen.




Post je objavljen 04.06.2007. u 23:13 sati.