Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Visitor Q (2001)

(r: Takashi Miike; originalni naslov: Bijitâ Q)

nekrofilija

Prije svega: čudna mi je ta cenzura. Japanska ništa manje nego američka, npr. zabranjeno je prikazivanje spolnih organa, u Americi eventualno neerektirani penis ali nikako ženske raširene noge u krupnom planu(!) a i tako film dobije visoku ocjenu zabrane (za mlađe od 15 ili 18 g.), u Japanu to eto riješavaju "zamagljivanjem" dijela kadra gdje se dotični organi vide! S druge strane u istom filmu (Visitor Q) imamo guranje mikrofona u muški anus u krupnom planu(!). I sad da ne davim o nerazmjeru cenzure seksa i nasilja pređimo na opis filma...

Visitor Q je Miikeeva video zajebancija, da ne kažem (trash) komedija. Čini mi se da je u ovu "priču" o bullyjingu, obiteljskom nasilju, međuljudskim odnosima i opčenitom (nezdravom) stanju japanske nacije a pogavito mladih želio utrpati koliko je moguće više perverzija i bolesnih scena u što manje minuta filma. Tu su naprimjer scene pravljenja anđela (ono kad na snijegu mašete rukama gore dolje uz tijelo pa ostane silueta anđela - spodobe s krilima) u povelikoj lokvi majčina mlijeka, seks sa lešem netom udavljene teenagerke što na kraju ispadne najsmješnija scena u filmu(!) - da, humor je možda malo pomaknut, zatim otac koji se uzbuđuje kada mu nasilni klinci tuku sina i tako dalje da sad ne otkrivam sve ljepote.
Uglavnom ovo možda i nije film za svakoga, ali ako volite filmove i imate dobar želudac svakako pogledajte.

Obitelj na okupu
Obitelj na okupu

Film je sniman jeftinim digitalkama, večinom iz ruke, poludokumentarističi i to svakako odgovara atmosferi filma. Glumci su odlični. A neke scene sigurno nećete zaboraviti.
Nikad!:-)


Ocjena: 9,5/10





Post je objavljen 21.07.2007. u 23:02 sati.