Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Phantasm (1979)

(r: Don Coscarelli)

Štrc!

Da barem mogu napisati da je ovo dobar trash!

Dakle, još se jedan kultni horror pokazao kao čisti gubitak vremena! Nevjerovatno je koliko je ovaj film loš! Ali opet nije toliko loš da bi bio dobar!:-) Heh, da čudni su to kriteriji, ali znate što mislim, ovdje glumci jesu loši a glavni glumac ne skida smješak skoro kroz cijeli film, da teško je izgovarati i glumiti takve budalaštine i ostati ozbiljan, ali ako je i redatelj (i scenarist) to dopustio, što nam to govori? Da je ovo zajebancija? Parodija? Da bar! Ali nije. Ipak nije, kako sam već rekao smiješan, samo je glup i ubija sive (zašto se kaže sive kad je mozak živog čovjeka više ružičast?) stanice.

sisice
Intermeso

Šta da vam pokušam prepričati radnju? Ili da navedem koji primjer budalaština iz ovog filma?
Uh, priča! Ajd početak je još i obečavao. Da s tvrdim č! Kao neki tip i neka silikonska kuja se ševe na groblju. "Ovo je bilo savršeno, dušo" mumlja frajer ispod kuje, a ova dok jednom rukom pokriva jednu sisu drugom rukom odnekud vadi poprilično jebeno velik nož (hmm, gdje li ga je sakrila kad je obučena u kratku haljinu?;-) i zabija ga tipu u prsa, ovaj naravno isti tren umire, zatim vidimo krupni plan njezine glave, odnekud zapuše jak vjetar, razbaca joj kosu i sve joj nekako promjeni izgled lica, a onda se na tren pretvori u nekog starkelju i onda rez. Kako i sami iz opisa vidite, ovo je profesionalno i inteligentno snimljena, osmišljena i odglumljena scena, kasnije sve ide samo prema gorem...

Jel ovo kul?
Večinu budžeta filma potošili su na lak za kosu.

A priča? Da, malo okolišam jer u biti i ne zanam točno o čemu se ovdje radi! Je, možda je to zato što sam cijeli film pogledao u pola sata, ali mislim da bi isto bilo i da sam ovo smeće trpio u punoj dužini od nevjerovatnih sat i pol! Uglavnom ovako sam ja to nekako skužijo: tu su neki vanzemaljci koji, e sad nisam siguran - ljude ili svježe ubijene ljude - preko jednog portala u jednoj mrtvačnici prebacuju na svoj matični svijet da im služe kao robovi, pri tome ih pretvaraju u patuljke zbog nekih klimatskih razlika između Zemlje i njihova planeta. E sad, šta će njima robovi? Pošto u nekoliko scena vidimo da njihov planet izgleda kao biblijski pakao ili prepun aktivnih vulkana. Ah, sitničarim, znam.. A ona sisara s početka je neki njihov ubačeni agent koji mami mlade ljudske mužjake, a tu je i jedan grobar koji je ili besmrtan ili živi barem 200 godina, da li je i on vanzemaljac ili ubačeni agent? Ne znam i boli me kurac!
Ma znam da vam se ovako čitajući ovaj moj sažetak film vjerovatno učini i kao dobar loš film, odnosno gledljiv trash, ipak vjerujte, ja vas samo pokušavam zabaviti. Gledajući sam film vjerovatno ćete se i sami češkati po jajima i pitati - koji je kurac tim horror fanovima da ovakva sranja hvale na sve strane?

Zaključak
Ako ćete slušati mene, ovaj film zaobiđite u širokom luku! Ovo nije jedan od pet najgorih koje sam dosad gledao, ali nije ni daleko od toga, a još je gore što sam očekivao dobar horror!


Ocjena: 2/10 (gore sam zaboravio napisati da je glazba dobra i čak u nekim scenama uspjeva stvoriti nekakvu atmosferu, a i scena s letećom kuglom bušilicom je simpatična)





Post je objavljen 15.06.2007. u 22:04 sati.