Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Međunardone nagrade Maji Gjerek i Miri Gavranu



Hrvatska književnica Maja Gjerek dobila je prvu nagradu na međunarodnome festivalu poezije 'Slavenski zagrljaj', održanom u bugarskom gradu Varni.

Nagrada koju dodjeljuje Udruženje pisaca Bugarske sastoji se od diplome i medalje Krilato nalivpero. Poezija Maje Gjerek bit će prevedena na bugarski jezik i objavljena u knjizi na 200 stranica.

Međunarodni festival poezije 'Slavenski zagrljaj' održan je od 21. do 28. svibnja, a na festivalu su sudjelovali pjesnici iz Rusije, Slovenije, Poljske, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bugarske.

Maja Gjerek (Koprivnica, 1961.) objavila je 22 knjige pjesama, romana te knjiga pripovijedaka za djecu skupa sa svojom majkom. Pjesme Maje Gjerek uvrštene su u antologije pjesama na španjolskom, francuskom, engleskom, poljskom i makedonskom jeziku. Dobitnica je Zlatne medalje, međunarodne nagrade zemalja Alpe-Jadran 1999., za roman za djecu 'Bijeli dimnjačar', koji je napisala zajedno sa svojom majkom Anicom Gjerek
Izvor: Culturenet.hr

******

Hrvatski književnik Miro Gavran dobio je specijalnu nagradu za roman "Profesorica iz snova" na "Međunarodnom festivalu književnosti za djecu i mlade" u Sofiji.

Na Festivalu u Sofiji koji se održavao od 28. svibnja do 1. lipnja sudjelovali su autori iz deset zemalja, a održan je pod pokroviteljstvom "Kulturnog programa 2000 Europske Unije".

Nagradu Miri Gavranu je na prigodnoj svečanosti 1. lipnja uručila predsjednica peteročlanog međunarodnog žirija Karin Haller iz Austrije, naglasivši u obrazloženju da "Gavran u svome romanu vješto spaja humor s dinamičnom akcijom gradeći psihološki portret suvremene mlade generacije".

Izvor : Večernji list




Post je objavljen 04.06.2007. u 17:50 sati.