Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wedran666

Marketing

Vedran Ćorluka

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us


Pronašao sam ovu biografiju pa sam je stavio na svoj blog jer mislim da nema boljeg obrambenog igrača u Hrvatskoj i zaslužuje svoje mjesto ovdje.Nogomet je počeo igrati kad mu je bilo osam godina u omladinskoj školi zagrebačkog Dinama. Tamo je igrao u svim uzrasnim kategorijama, da bi s vremenom postao stožernim igračem seniorske momčadi. Sezone 2004./05. iz Dinama je poslan na posudbu u zaprešićki Inter s kojim je postao doprvak Hrvatske, te dobio poziv u hrvatsku U-21 reprezentaciju. U mladoj je reprezentaciji igrao kratko, no zato što mu je izbornik Slaven Bilić, koji ga je pozvao u U-21 ekipu, ukazao povjerenje i u A-selekciji gdje je Ćorluka blistao kao desni bek u susretima sa Andorom (7:0) i Engleskom (2:0).

Visok je 193cm, i igra glavom mu je jedan od aduta. Također ga krasi velika sigurnost koju je pokazao u susretima sa Arsenalom i Engleskom reprezentacijom. Prigovarali su mu zbog "hodanja na petama" i sporosti, no, svojom igrom uvijek bi utišao sve kritičare. Jedno vrijeme ga je trener Branko Ivanković htio koristiti kao centarfora, ali je ta ideja propala.

Nakon susreta sa Engleskom pojavila se priča o velikom zanimanju talijanskog Milana koji je spreman platiti i do 10 milijuna eura za talentiranog braniča. Kasnije je i trener slavnog talijanskog kluba Ćorluku usporedio sa reprezentativnim stoperom Tudorom. Par puta ga je pratio engleski Tottenham, koji je javno obznanio zanimanje za Ćorluku.




Post je objavljen 03.06.2007. u 19:09 sati.