Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Šta će nama EU kad imamo Martinu Dalić?

Martina Dalić"INVESTITORI žele ići u Srbiju? Pa pustite ih neka idu!". To je bila reakcija hrvatske državne tajnice Martine Dalić, zadužene za državnu ekonomsku strategiju.

Ovakav ispad izazvan je komentarom Joela Ananda Samyja s Adriatic Instituta, koji je gospođi Dalić pokušao ukazati kako susjedne zemlje poput Bosne, Srbije i Crne Gore potiču razvojnu reformu i smanjuju poreze, te bi zbog toga mogli predstavljati prijetnju za hrvatsku ekonomiju zbog veće privlačnosti u očima inozemnih ulagača.

Možda najbolji komentar na njenu izjavu dao je član Europskog Parlamenta Roger Helmer, koji je u Hrvatskoj proveo nekoliko dana i nazočio spomenutoj raspravi. "Izjava gospođe Dalić neodoljivo me podsjetila na slavnu retoriku Marije Antonete: 'Ako nemaju kruha, nek jedu kolače.' Ovim je pokazala upravo zastrašujuću spremnost da ignorira prijetnju sve dok ne bude prekasno", napisao je Helmer na svojim web stranicama.

"Jednostavno je poricala postojanje probleme. Čak mi je rekla kako su to 'samo moji stavovi koje nitko drugi ne dijeli'. Nakon toga morao sam je posjetiti na opseg ljudi čije stavove ja predstavljam i odražavam."


Cijeli tekst pročitajte na www.index.hr, a dobar komentar na njezine izjave dao je i mrak.org

Post je objavljen 03.06.2007. u 14:17 sati.