Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thehistorian

Marketing

Uvod (da vas malo uputim o čemu se radi)

Kompleksna radnja ovog romana smještena je u gotovo čitavim dijelom u područjima istočne Europe, koja su od srednjeg vijeka sve do današnjih dana natapana krvlju i mučena ratovima pa se jedan dio događa i u Zagrebu i Dubrovniku.

Kada šesnaestogodišnjakinja u bogatoj knjižnici svojeg oca pronađe dobro skrivenu knjiku i hrpu požutjelih pisamakoja počinju riječima"Moj dragi i nesretni nasljedniče", počet će potraga za najopskurnijim putevima povijesti, utemeljena na činjenici toliko apsurdnoj koliko i mogućoj:Drakula, krvožedni Vlad Tepes je živ.

Vođena vještom spisateljskom rukom Elizabeth Kostove, priča se istovremeno razvija u tri različita razdoblja. Prvo: tridesetih godina prošlog stoljeća, profesor Bartolomew Rossi , nakon što mu maštu i povjesničarski duh zaokupila neobična knjiga, krenuo je u potragu za Drakulom. Stravični i krvavi događaji ubrzo će ga natjerati da odustane, sve dok dvadeset godina kasnije istu knjigu (ne) pronađe Paul, njegov student. Ubrzo nakon toga Rossu misteriozno nestaje, a Poul i tajanstvena Helen pokušat će riješiti zagonetku. Treći pripovjedni niz počinje dvadeset godina kasnije-nekadašnji student sada je ugledni diplomat, a sudbonosnu knjigu našla je njegova kći. Poul je nestao, ostavivši neshvatljivu poruku:"Otišao sam naći tvoju majku." Majku koja je mrva već dvadeset godina!

Post je objavljen 02.06.2007. u 20:30 sati.