Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mladizupeig

Marketing

Darujmo krv za Zakladu Ane Rukavine!

Htjela bih vas sve upoznati sa Zakladom Ane Rukavine. I meni je bilo nepoznato dok mi nije sve objasnila prijateljica s faksa kojoj je brat umro od leukemije.
Jako je teško naći osobu s odgovarajućim parametrima. Zato je cilj ući u svjetsku bazu, a za to treba imati dovoljno donora. Tada ce se moći lakše naći osobu s odgovarajućim parametrima, a o tome i govori ona reklama na tv-u kad je dječak u RH, a žena u nekoj skandinavskoj zemlji.
Postoje dvije mogućnosti kako pomoći osobi:

1.darivanjem matičnih stanica iz krvi – boli jednako kao i dobrovoljno davanje krvi. Traje četiri sata. Aparat odmah odvaja stanice iz krvi. Nakon davanja, donor odlazi doma i treba se dobro najesti i odmoriti.

2.darivanjem koštane srži – bolno je i treba se uzeti četiri dana za oporavak u bolnici.

Vi ako želite postati donor, date malu epruvetu krvi kao u laboratoriju i oni uzimaju vaše parametre i spremaju te vaše podatke. Ako ikada nekome zatrebaju vaše stanice, nazove vas se i opet pita želite li darovati stanice. To je možda jedanput u životu.
Evo, razmislite i ako osjetite zelju, darujte krv. Često su u Zagrebu akcije, a ima i poseban labos gdje se uvijek može doći.

Valentina


Post je objavljen 02.06.2007. u 14:40 sati.