Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/micekionlajn

Marketing

PRAVI MUŠKARCI - POVRATAK OTPISANIH

NA VELIKI ZAHTJEV smijeh VAS ČITATELJA, EVO NASTAVAK inače ako nekoga zanima to je preuzeto sa www.poskok.info

Pokret muškog otpora je nezaustavljivo krenuo. Da muškarci podižu glavu diljem naše domovine, uvjerilo me je pismo redovitog čitatelja ove poučne kolumne, Korčulanina Ivana M., zvanog Šmajser, u kojem...
me izvještava da je u našem popularnom turističkom odredištu nedavno osvanuo znakoviti grafit: «Pravi muškarac nije onaj koji se ujutro brije, već onaj koji u to vrijeme čisti dlake iz zuba.» Šmajser me zamolio da napišem još jedan tekst o pravom muškarcu, svjestan da se radi o vrsti u izumiranju, koja stoga zaslužuje da je se detaljno opiše.
Pravi muškarac nosi brkove. Tolerira one koji se briju, no prezire tipove s konvencionalnim kozjim bradicama. Prema pravim bradonjama je ravnodušan, dok ga oni s bradom bez brkova (tipa Abraham Lincoln) zbunjuju, ali se trudi da o njima previše ne razmišlja. Ako ima dlakava prsa, ne skriva ih. Tapiseriju ne bi žrtvovao ni po koju cijenu, prije bi obrijao čak i brkove. Mučna mu je pomisao da je uniseks teror modne industrije natjerao njegovu mušku braću da briju prsa i leđa. S nostalgijom se sjeća scene završne borbe između Brucea Leeja i Chucka Norrisa u filmu Na zmajevom putu - Norris dlakav i straga i sprijeda kao perzijski tepih (feministice bi li vam bilo draže spavati na golim pločicama ili na perzijaneru?), Lee naspram njega ko' malo dijete. Runjo u početku ima inicijativu ali ga Mali - u jednom trenutku zgrabi za bujnu tapiseriju i iščupa punu šaku. Frcala je tapiserija na sve strane poput perja… Dobra stara vremena.
Danas obrijani, zalizani, namirisani, namazani kremicama, ustrašeni od žena, slatki sinčići padaju u nesvijest kad vide dlaku u juhi, a o dlakavoj debeloj konobaričinoj nozi u borosanama da i ne govorimo.
Pravi muškarac u govoru nikada ne koristi deminutive. Bljuje mu se od tipova koji govore «kavica», «juhica», «dućkas» i slično. Taj govor maminih sinova, kakav se nažalost prečesto čuje u metropoli, pokazuje jedan sniženi, pizdunski odnos prema svijetu i životu. «Molim vas pola kila mrkvice…»
Pravi muškarac nikada ne kupuje pola kila voća ili povrća. U njegov novčanik nikada nije ušla lipa, sve zaokružuje na kunu više, zato je on idol prodavačica i konobarica. Izlišno je napominjati da je svjestan surovosti borbe za opstanak, pa ga ne opterećuju kompleksaški, licemjerni obziri poput onoga «i janje ima mamu». Jede meso i uživa u tome. Vegetarijanca cijeni manje čak i od turističkog animatora ili pedikera.
Prilikom jela pravi muškarac nikada ne ostavlja ništa u tanjuru ili čaši. Pojede i popije sve što mu je stavljeno, jer ako se je sam posluživao, uzeo je onoliko koliko mu treba, a ako mu je sipao netko drugi, dovoljno je uviđavan da ne dovodi u sumnju tuđu procjenu. Ako je pozvan na kakav službeni objed (npr. kod ženinih roditelja) pojest će sve što mu stave trudeći se da ne pokaže nikakvu emotivnu reakciju na ponuđeno jelo. Ako mu je hrana odvratna, pojest će je nešto brže, stoički krijući patnju. A ako se radi o pravoj deliciji, pojest će je nešto sporije, ali i dalje zadržavši samurajski izraz na licu, neće ničim pokazati da uživa. On je ustvari savršeno utjelovljenje zen-budizma, ali bi se silno uvrijedio da mu to kažete.
Pravi muškarac uglavnom ne pleše, a ako već mora, nikada ne vrti guzicom. Tango možda, salsa nikada. Pravi muškarac na sportskoj kladionici nikada ne igra dvoznake. Kad se već kladi, on ide na veće koeficijente, voli čista pića i čiste znakove.
Pravi muškarac prezire light cigarete i light pića. Punim plućima živi punomasni život s kompletnim kolesterolom. Kao dijete se borio s majkom jer nije volio nositi kišobran, ni duge gaće zimi. Ako je fizički aktivan, pravi muškarac ide u pravu, mušku, smrdljivu teretanu u kojoj vježba radeći manji broj ponavljanja s velikom težinom, jer ga zanima mišićna masa, a ne definicija. Svjestan je da s povećanjem mase raste i gravitacijska privlačnost. Prezire jogu, pilates i jogging. Od «duhovnijih» vježbi povremeno prakticira stezanje i opuštanje sfinktera kao prevenciju bolesti prostate. Sa zadovoljstvom jednom tjedno pogleda emisiju «Govorimo o zdravlju» s Helgom Vlahović i dva ugledna liječnika. Svojevremeno je iznimno cijenio Branimira Dopuđu.
Pravi muškarac pije pivu iz boce od pola litra. Onu od 0,33 l pije samo u Korizmi kada se odriče velike pive. Pivske boce od 0,25 l, koje on naziva «kapi za oči», vidi kao zastrašujući znak sveopće dekadencije. Nervira ga twist-off čep, radije se služi zubima ili upaljačem.
Pravi muškarac u sms-porukama nikada ne koristi «smajliće». Ne koristi čak ni upitnike ni uskličnike. Njegove poruke su kratke i jasne. Izjavna rečenica i …točka. Pravi muškarac je sa zadovoljstvom primio vijest o Schwarzeneggerovoj pobjedi na kalifornijskim izborima. Cijela teretana je slavila do duboko u noć, dok su vegetarijanci lili suze nad tofu namazom.



Post je objavljen 02.06.2007. u 12:14 sati.