Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/valpovstina

Marketing

Novo vatrogasno spremište - izravna devastacija starog "zaštićenog"

Još prije početka gradnje novog vatrogasnog spremišta bilo je Valpovčana koji su smatrali kako novo moderno i veliko vatrogasno spremište ne bi smjelo stajati tik do starog koje je dio zaštićene baštine. Ne samo da se narušava vizura i izgled zgrade koju bi trebalo sačuvati kao dio naše valpovačke baštine, nego se tijekom gradnje narušila i njegova statika. (Kako to da ahritekti i projektanti ne razmišljaju o ovakvim stvarima???)
Podrum nove zgrade kopan je odmah uz staru i onda smo samo jednoga dana vidjeli kako se zid stare zgrade srušio u rupu nove. Mislili smo, eto - nisu dopro poduprli, planirali. No, na popularnom portalu Youtube nisu sam isječci izjava ministra Kirina, nego i cjelovita snimka NAMJERNOG RUŠENJA ovog zida starog spremišta.

Sve to možete vidjeti - i zgražati se zajedno s onima koji su već vidjeli na ovom linku:
http://www.youtube.com/watch?v=APFcqWsFCWg



Zgrada je doista mogla biti izgrađena dublje u dvorištu, ili s druge strane - tamo gdje vatrogasno dvorište izbija na ulicu A. Stepinca. Tako bi se sačuvala povijesna vizura, dok ovako nova ogromna zgrada tako neprirodno strši uz staro "zaštićeno" vatrogasno spremište. Tada ne bi bilo kopanja, pa ni zid valjda nitko ne bi rušio. Nisu li nas Wajsine devastacije po centru već nečemu trebale naučiti?!


Post je objavljen 01.06.2007. u 18:48 sati.